'Ademwerk is life-changing.' Ademcoaches leggen uit hoe ademwerk je leven verandert

De wekelijkse interviews op The Breathwork Movement met diverse ademcoaches brengen mooie inspiratie en eye-openers. Wat doet ademwerk met je? Welke impact heeft het op je leven? Hoe kan het patronen doorbreken en je leven transformeren?

In alle gevallen is de positieve invloed van de adem groot, zowel op fysiek, mentaal als emotioneel vlak. Ademwerk zorgt voor een betere gezondheid, een beter contact met je lichaam en met je intuïtie. Het stelt je in staat oude pijn los te laten, maakt je los van alles wat je tegenhoudt en geeft je vertrouwen in jezelf en alles wat er in je leven gebeurt.

De allermooiste inzichten van ademcoaches over de kracht van de adem zijn hier verzameld.

Breathwork is echt life-changing.

Kasper van der Meulen - Breathwork Biohacker

kaspervandermeulen-breathwork-biohacker.jpg

“De ademhaling was de eerste modaliteit die me echt in contact bracht met mijn gevoel, mijn lichaam en mijn potentie. Zelfs met een veel spiritueler proces dat voordat ik met ademhaling bezig was helemaal niet op mijn pad was. Een mooie uitspraak in dit kader kwam van een van mijn cursisten, een oude man van in de tachtig, die zei: ‘Ik heb er veertig jaar over gedaan om een reis van dertig centimeter te maken: van mijn hoofd naar mijn hart’.”

Uit het interview met Kasper.

Heleen Ytsma - Ademtrainer en -opleider

heleen-ytsma-herleva-ademcoach-2.JPG

“Het grootste geschenk dat de adem mij heeft gegeven: dat ik mag voelen wat ik voel en mag zijn wie ik ben, dat ik echt helemaal oké ben precies zoals ik ben.

En het mooie is, omdat ik mezelf kan en mag zijn, kan ik ook zo veel meer compassie naar andere mensen voelen.”

Uit het interview met Heleen.

Wilna Eenkhoorn - Ademcoach en -opleider

wilna-eenkhoorn-breathwork-ademhaling-1.jpeg

“Ademwerk is echt het allermooiste wat mij in mijn leven is overkomen! Dat zeg ik omdat ik nog steeds zo verliefd ben op wat ademwerk teweeg kan brengen in mij en in alle mensen die ik hierin begeleiden mag. Wil je je leven, je liefde, je mind, je emoties en je hart een boost geven? Kies dan voor bewust verbonden ademwerk.”

Uit het interview met Wilna.

Mees Stegeman - Breathwork coach

Mees-Stegeman-breathwork-Amber_Wolf-01.jpg

“Mijn reis als ademcoach heeft een enorm grote invloed gehad op hoe ik nu in het leven sta. Het grootste wat het me heeft gebracht, is de zachtheid voor mezelf. Ik kon heel hard zijn voor mezelf. Te hard mijn best doen voor m’n studie, in sport en yoga, en kon obsessief met voeding bezig zijn. Ik had niet voor ogen kunnen houden hoeveel kracht er in de adem zit. Het is niet te omschrijven, enkel te ervaren. Het is de verantwoordelijkheid nemen om naar jezelf te kijken. Deze weg heeft me laten herinneren dat ik helemaal goed ben zoals ik ben. Mijn adem is de poort naar mijn gevoel, zonder filter. Puur zijn.”

Uit het interview met Mees.

Geert De Vleminck - Rebirthing Breathwork coach

geert-de-vleminck-breathwork.jpg

“Breathwork heeft gezorgd voor inzichten en meer bewustwording. Het heeft me innerlijke rust en een diepgaand gevoel van gelukzaligheid en vreugde gebracht. Het heeft me een goede gezondheid terug gegeven. Maar ook heeft ademwerk me eenvoud, liefde en waarheid gebracht. Het zijn eigenlijk allemaal elementen die mijn leven waardevoller hebben gemaakt, en ook puurder. Door deze evolutie is niets nog een probleem voor mij en ben ik super dankbaar voor elke nieuwe dag.”

Uit het interview met Geert.

Ellen Dekkers - Breathwork coach en trainer

ellen dekkers ademcoach 01.jpg

“De adem heeft mijn leven veranderd op alle fronten. Ten eerste fysiek: mijn conditie is veel beter. Daarnaast voel mijn emoties veel beter in mijn lijf, ik onderdruk ze niet meer, maar adem ermee en laat ze toe. Dat is zo bevrijdend. Er is dankzij de adem een ballast aan oude pijn getransformeerd, ik leef zoveel lichter. Bovendien ben ik spiritueel wakker geworden en voel me verbonden met het grote veld. Het maakt het leven zoveel rijker en magischer!”

Uit het interview met Ellen.

Fenneke Dam - Ademcoach en -opleider

fenneke-dam-ademwerk-3.jpg

“Wat de adem mij heeft gebracht? Haha, heb je even…?! Zonder gekheid, het heeft mijn hele leven getransformeerd. Waar ik het meest dankbaar voor ben en wat de adem me nog steeds elke dag leert, is toestaan wat er is.

De adem stelt me in staat om het leven VOL binnen te kunnen laten en te ervaren. Niet hoeven vasthouden, maar meebewegen met het leven. Als je durft los te laten, is het leven zoveel mooier dan je ooit had kunnen bedenken.”

Uit het interview met Fenneke.

Tom Stijven - Wim Hof Instructor

tomstijven-wimhof.jpg

“Behalve mijn herstel van fibromyalgie - Wim Hof saved my life - ben ik ook heel anders in het leven gaan staan. Ik ben fysiek en mentaal sterker dan ooit. Daarnaast heb ik me ook geopend voor de meer spirituele kant van het leven. Ik besef, en voel ook letterlijk, dat we deel zijn van een geheel. De energie die we allemaal delen en naar elkaar uitstralen, dat is wat ons verbindt.”

Uit het interview met Tom.

Sanne van Leeuwen - Breathwork Coach

sanne van leeuwen 1.jpeg

“Breathwork geeft mij energie en vertrouwen. Het is voor mij de highway naar mijn binnenwereld, dé manier om te voelen hoe het met me gaat. Als mijn mind per ongeluk aan de haal gaat met allerlei bullshit, brengt de adem me direct terug naar een gevoel van verbinding, met mijzelf, met de ander en met het universum. Als ik overprikkeld ben doordat ik mij toch weer te druk heb gemaakt (aard van het beestje), is breathwork voor mij dé manier om in de ontspanning terug te komen.”

Uit het interview met Sanne.

Marloes Hovestad - Breathwork Coach

ademloes_marloes-hovestad.jpg

“Door ademwerk kom ik in contact met mijn diepere essentie. Het herinnert mij keer op keer aan wie en wat ik ben voorbij mijn overtuigingen en verhalen. Voorbij de persoon Marloes. Met de adem als tool lukt het mij om uit m'n hoofd te komen, meer in mijn lichaam te gaan en de stilte in mezelf op te zoeken.”

Uit het interview met Marloes.

Bart Scholtissen - Wim Hof Instructor

Bart-scholtissen-1.jpeg

“Ademwerk heeft gezorgd voor een betere verbinding met mezelf, op alle niveaus. Het heeft me dichter bij mezelf gebracht dan ik ooit ben geweest. Tevens heeft het ook geleid tot de start van mijn eigen bedrijf van waaruit ik mensen die ook met veranderingen in hun leven te maken krijgen en niet goed weten hoe ze daarmee moeten omgaan, hulp en advies geef om hen weer te laten verbinden met hun eigen natuurlijke aard.”

Uit het interview met Bart.

Rob Koning - Ademcoach en -opleider

rob-koning-mr-breath-ademcoaching.jpeg

“Door bewust ademen heb ik mezelf weer gevonden na een turbulente tijd van veel uitgaan. In die periode in mijn leven ging ik óf sky high óf deep down. Dankzij het werken met de adem is er nu een fijne balans in mijn leven waarbij ik me over het algemeen fit, weerbaar en geaard voel. Ik voel me erg goed en ben een tevreden mens.”

Uit het interview met Rob.

Peter Vermeiren - Breathwork coach

petervermeiren.jpg

“Ik heb echt ervaren dat het bewust gebruiken van de adem op drie niveaus werkt. Ten eerste op lichamelijk niveau: oude blessures die ik had zijn hersteld bijvoorbeeld, ik loop de marathon sneller dan ooit en voel me heel energiek. Ten tweede op mentaal niveau: ik kan makkelijker mijn gedachtenstroom loslaten, ik pieker minder (iets waar ik goed in was) en ben creatiever. Last but not least: op spiritueel niveau. Ik kan beter en dieper contact maken met de onderbewuste lagen van mijn geest en hier diepe, meditatieve stilte ervaren. Vanuit die stilte is er veel meer overzicht, rust en creativiteit.”

Uit het interview met Peter.

Rein Sarink - Wim Hof Instructor (o.m.)

reinsarink-s.jpg

“Het leven begint bij ademen en stopt wanneer de adem stopt. Sinds mijn zevende ben ik astmatisch en tot mijn 37ste heb ik dagelijks medicatie gebruikt. Totdat de Buteyko methode op mijn pad kwam, dit veranderde mijn leven compleet. Sinds ik daarmee in aanraking ben gekomen, gebruik ik geen medicijnen meer en heb aan den lijve ondervonden wat een kracht er in ons eigen lijf schuilgaat. Het herstelvermogen is enorm.”

Uit het interview met Rein.

Patricia van Kessel - Breathwork coach

patricia open up bewerkt.jpg

“Breathwork is echt life-changing. Op fysiek niveau voel ik me veel krachtiger en vitaler. Emotioneel gezien ben ik meer verbonden met mijn gevoel, ik heb de zachtheid terug kunnen vinden en het vertrouwen in mezelf. Mentaal gezien heb ik meer focus gevonden dankzij de adem en op spiritueel niveau ben ik meer connected, meer verbonden met al wat leeft, met het grotere geheel. Voor mij is breathwork echt de mooiste tool voor verzachting en verdieping. Ik voel me dankbaar dat ik dit beroep mag uitoefenen, zeker nu in deze tijd.”

Uit het interview met Patricia.

José Löhr - Ademcoach

joselohr-ademcoach (1).png

“Ik voel me enorm dankbaar voor de toolbox die de adem me biedt, waarvan ik weet dat die in iedereen aanwezig is. Ik leer mezelf en anderen dankzij de adem beter kennen, reguleren en helen. Het sluit aan bij mijn verlangen om veiligheid (co-regulatie), verbinding en ruimte te maken voor dat wat er echt toe doet. Dat wil ik voor mezelf en voor iedereen.”

Uit het interview met José.

Aileen Kennedy - Breathwork coach

Aileen Kennedy.png

“Dankzij ademwerk voel ik mij sterker in mijn energie, mijn vrouwelijkheid en authentieke, wilde zelf. Alsof het laagje conditionering elke keer weer een stukje dunner wordt en ik mij minder zorgen maak om wat anderen van iets zullen denken. Enorm bevrijdend. Untame yourself!”

Uit het interview met Aileen.

Emma te Hietbrink - Breathwork coach

Emma Sini.png

“Ademwerk heeft me geholpen om me te verankeren in mezelf, te ervaren dat ik helemaal veilig ben bij mezelf en in mijn lichaam. Dankzij het werken met mijn adem durfde ik ook veel meer expressie te geven aan mijn emoties. Ik heb oude patronen en gedachtes kunnen loslaten en laat mezelf nu veel meer zien. De gedachte dat ik er niet toe doe of niet mag zijn, en me dus moet aanpassen aan anderen, heb ik echt dankzij ademwerk losgelaten.”

Uit het interview met Emma.

Marijke van Gend - Buteyko ademcoach

marijkevangend-buteyko-ademhaling.png

“Het verbeteren van mijn ademhaling heeft me mijn gezondheid en energie teruggegeven. Ik ben mijn astmatische klachten de baas en ben energieker dan ik ooit ben geweest. Naast de puur fysieke vooruitgang merk ik ook dat ik meer in mijn kracht sta, dat ik rustiger ben geworden en dat een bepaald onderhuids angstig gevoel weg is. De ademhaling is echt de brug tussen lichaam en geest, dat heb ik wel ervaren.”

Uit het interview met Marijke.

Tim van der Vliet - Breathing instructor

tim van der vliet breathwork training.JPG

“Toen ik tijdens een duikexpeditie een hyperventilatieaanval kreeg onder water, was ik compleet in paniek, maar dankzij ademwerk wist ik wat ik moest doen. Van mijn Wim Hof training en de ijsbaden heb ik geleerd hoe je rustig kan worden in extreem stressvolle omstandigheden: langzamer gaan ademen. Adem langer uit, steeds langer uit… De duizeligheid verdween en ik was weer oké. Bewustzijn van mijn adem heeft mijn leven gered.”

Uit het interview met Tim.

Marleen van den hout - Ademcoach en -opleider

marleen-van-den-hout.jpg

“Adem is een prachtig middel om het leven te leven dat je werkelijk wilt. Adem brengt diepe stilte, geeft energie, herstel, inspiratie en totale verbinding met jezelf, de kosmos en je zielsmissie. Als je tenminste weet hoe… Ik heb in al die jaren ontdek dat de adembeweging werkelijk de essentie is van alles, ook van mezelf. Niets kan mij nog meer mezelf maken dan dat ik nu ben. Het heeft mijn liefde vrijgemaakt en zorgt dat ik me gedragen en verbonden voel. Het maakt dat ik voluit mag zijn wie ik ben.”

Uit het interview met Marleen.

Sharon Mclaughlin - Wim Hof Instructor

sharon mclaughlin wim hof.jpg

“Dankzij dagelijks ademwerk heb ik veel meer grip op mijn gezondheid. Ik ben medicatievrij en heb mijn auto-immuunziektes onder controle. De adrenalineshots (epi-pennen) draag ik ook niet meer bij me, ik ben niet meer bang voor een nieuwe allergische aanval. Ik ben ook mentaal veel sterker geworden. Ik heb inmiddels zoveel voordelen ervaren dat ik het als mijn ‘plicht’ voel om de tools die mij zo geholpen hebben met anderen te delen. Zodoende ben ik Wim Hof trainer geworden, zodat ik anderen kan helpen de kracht van dit werk te ontdekken voor een betere fysieke en mentale gezondheid.”

Uit het interview met Sharon.

Steven Zwerink - Ademcoach en -trainer

steven-ademwinst-hr.jpg

“De kracht, de rust en de focus die ik ervaar sinds bewust ademhalen onderdeel is geworden van mijn dagen, kan ik niet beschrijven, alleen maar doorgeven. Ik geniet meer van het leven en voel een grotere verbondenheid met en dankbaarheid voor de wereld om me heen. Daarnaast zijn mijn sportieve prestaties vooruitgegaan, ik ben minder geblesseerd en heb een groter duurvermogen. Ook kan ik nu sporten zonder dat ik de snelste hoef te zijn, maar gewoon flink genieten van mijn lijf en de gezamenlijke inspanning. Er is een soort rust over me heen gekomen en die is bijna niet te verstoren.”

Uit het interview met Steven.

Noreen Tatuhey - Breathwork coach

Noreen-Tatuhey-tre-ademcoach.jpg

“Dankzij ademwerk is er een enorme ruimte ontstaan van binnen, die ook is gemanifesteerd in mijn buitenwereld. Voorheen vroegen mensen mij of ik harder kon praten, ik praatte vaak zacht. Het kostte me altijd te veel energie om hard te praten, ik dacht dat ik niet anders kon. Nu is mijn stem luid en duidelijk verstaanbaar. Ik ben weer in contact met mijn lichaam gekomen, zelfs mijn lichaamshouding is veranderd. Emoties geef ik tegenwoordig veel makkelijker de ruimte in plaats van ze te onderdrukken.”

Uit het interview met Noreen.

Amber Lot - Breathwork coach

praktijk-amber-lot-ademwerk.jpg

“Ademwerk heeft mij meer zelfliefde gebracht. Ik heb via de bewust verbonden adem geleerd om gezond om te gaan met mijn emoties en gevoelens, door ze toe te staan en te omarmen. Ik luisterde vroeger niet altijd goed naar mijn gevoel, op cruciale momenten walste ik er overheen. Terwijl ik wel een gevoelsmens ben. Met de bewust verbonden adem leerde ik mijn emoties kennen en dragen en leerde ik ook hoe belangrijk het is om mezelf te vergeven om verder te kunnen gaan.”

Uit het interview met Amber.

Annemijn Scheen - Ademcoach

annemijn-scheen-ademcoach-4.jpg

“Dankzij ademwerk kwam veel meer in mijn lichaam in plaats van in mijn hoofd, leerde ik beter luisteren naar mijn hart en intuïtie en kreeg ik letterlijk veel meer ademruimte. Dit alles heeft de doorslag gegeven dat ik mijn baan in loondienst wilde verruilen voor een eigen onderneming als ademcoach. Daar ben ik nog iedere dag dankbaar voor.”

Uit het interview met Annemijn.

Wies van Beek - Ademexpert

wies-van-beek-breathcompany (2).jpeg

“Breathwork heeft me mijn vrijheid en authenticiteit teruggeven. Via de adem ben ik weer teruggekomen bij mijn waarheid. Ik voel me vitaal. Mijn hoofd, hart en lichaam zijn in balans. Dankzij de kracht van de adem leef ik een leven wat bij me past.”

Uit het interview met Wies.

Katrien Geeraerts - Hartcoherentie coach

Hartcoherentie_katrien_geeraerts_biofeedback.jpg

“Ik heb dankzij de hartcoherentietechniek mijn eigen pauzeknop teruggevonden. Het is nu: stoppen en ademen. Even uit de mallemolen van het leven stappen en terug bewust leren voelen. Hoe ben ik aan het ademen? Oppervlakkig, met diepe ademteugen, met mijn mond open? Hoe is mijn spierspanning? Klem ik mijn kaken op elkaar en trek ik mijn schouders omhoog? Wanneer ik dit opmerk, is het te reguleren met een simpele ademhalingsoefening. Ik kan nu meer vanuit een balans reageren, in plaats van een overprikkeld oersysteem.”

Uit het interview met Katrien.

Marieke Rolloos - Ademcoach

Marieke Rolloos ademcoach1.jpg

“De kracht van de adem heeft me versteld doen staan. Je kunt met je adem zo volledig in contact komt met je onbewuste, oude pijnen loslaten en ze je lichaam uitwerken. Daar kun je met woorden niet bij komen. Ik voel me sinds ik kennis gemaakt heb met het ademwerk lichter in mijn lijf, rustiger en meer gegrond. Daarnaast voel ik me meer verbonden met zowel mezelf als de mensen en de wereld om me heen. Ook voel ik meer compassie. Graag zou ik zoveel mogelijk mensen kennis willen laten maken met de adem, omdat het zoveel voor je kan doen zonder dat je allerlei middelen hoeft in te nemen.”

Uit het interview met Marieke.


Lees deze en nog veel meer interviews en ervaringsverhalen van ademcoaches op deze pagina.

Wil jij ademwerk zelf ervaren? Kijk in de coach finder voor de beste ademcoach bij jou in de buurt.