Ademopleiding in Montenegro: retreat en ademopleiding in-één

Als oprichter van The Breathwork Movement ben ik continu aan het speuren naar mooie ademervaringen die jij als lezer van dit platform ook kunt ervaren. Toen ik de vraag kreeg of ik deel zou willen nemen aan een ademopleiding in Montenegro (!) zei ik volmondig ja.

In dit artikel lees je wat deze opleiding tot ademcoach inhoudt. Wie weet inspireert het jou om ook deel te nemen - dit kan namelijk.

De opleiding wordt verzorgd door Anneke Hetterscheid en Justin van den Berg van Het Coach Lokaal en vindt plaats van 20 t/m 27 mei 2024. Je wordt opgeleid tot YinYang® ademtherapeut. Eerder verscheen hierover al dit artikel op The Breathwork Movement, waarin Anneke en Justin hun kijk op het vak van ademcoaching delen.

Een week lang intern verblijven staat niet alleen voor intensieve beoefening en leren, het symboliseert ook een reis naar binnen: een diepe duik in je essentie.
— Justin van den Berg
Ademopleiding in Montenegro door Anneke Hetterscheid en Justin van den Berg van Het Coach Lokaal.

Waarom een ademopleiding in Montenegro?

Allereerst, mocht je denken: waar ligt Montenegro precies (ik dacht dat althans wel)? Montenegro ligt op de Balkan, aan de Adriatische Zee tegenover Italië. Het grenst, vanaf de zee met de klok mee, aan Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Servië, Kosovo en Albanië.

Montenegro is een prachtig vakantieland met een heerlijk klimaat. Dus wat dat betreft zit je wel goed. Maar hoe kom je erbij om specifiek daar een ademopleiding te geven?

‘Montenegro is een verborgen juweel aan de Adriatische Zee’, geeft Justin aan. ‘Een plek waar de adembenemende natuur nog ongerept is. Dit land biedt een unieke combinatie van majestueuze bergen, kristalheldere meren en een uitgestrekte kustlijn, waardoor het de perfecte achtergrond vormt voor diepe introspectie en persoonlijke groei’.

‘Onze keuze voor Montenegro is niet alleen vanwege de serene schoonheid en rust die het biedt’, vervolgt Anneke. ‘Het is ook een metafoor voor ontdekking. Net zoals Montenegro voor velen een onontdekt pareltje is, biedt onze opleiding de kans om onontdekte aspecten van jezelf te verkennen en te ontwikkelen. We zijn op deze plek gekomen door onze passie voor ademwerk te combineren met onze liefde voor de natuur en de wens om een unieke leeromgeving te creëren, ver weg van de hectiek van het dagelijks leven’.

De ademopleiding in Montenegro is meer dan alleen het leren van het vak als ademcoach; het is een uitnodiging om je leven te transformeren.
— Anneke Hetterscheid

Een ademopleiding in retreat-vorm

Dat klinkt mij goed. Mijn eerste ademopleiding heb ik gevolgd bij Kasper van der Meulen (de Breathwork Masterclass), die zijn opleidingen ook in retreat-vorm aanbiedt. Het mooie hiervan is - weet ik dus uit ervaring - dat je helemaal kunt opgaan in je leerervaringen en op een veel dieper niveau contact kunt maken met jezelf en de mede-deelnemers. Je bent echt even weg van al je alledaagse afleidingen en beslommeringen. Dit biedt de ideale ruimte voor ontwikkeling en transformatie.

Dit is ook wat Justin beaamt: ‘Een week lang intern verblijven staat niet alleen voor intensieve beoefening en leren, het symboliseert ook een reis naar binnen: een diepe duik in je essentie. De prachtige locatie die we hebben gevonden in Montenegro versterkt die ervaring: de schoonheid, rust en de kracht van de natuur zullen je groei ondersteunen. Daar zijn stelt je in staat om helemaal op te gaan in het proces, met een ondersteunende groep van gelijkgestemden om je heen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een ongekende diepte biedt aan het leerproces, die verder gaat dan technieken en theorieën’.

Wat levert deze ademopleiding / retreat je op?

Ademopleiding in Montenegro door Anneke Hetterscheid en Justin van den Berg van Het Coach Lokaal.

Anneke: ‘Onze ademwerkopleiding in Montenegro is meer dan alleen het leren van het vak als ademcoach; het is een uitnodiging om je leven te transformeren. Je zult ontdekken hoe de kracht van ademhaling kan leiden tot diepgaande emotionele, fysieke en spirituele groei en welzijn. We geven hierbij tools en inzichten mee die je niet alleen tijdens de opleiding gebruikt, maar die je ook in je dagelijks leven kunt integreren, wat je in staat stelt om meer aanwezig, veerkrachtiger en bewuster te leven’.

‘We geloven dat onze specifieke aanpak van opleiden een verschuiving teweeg zal brengen in hoe je jezelf en de wereld om je heen ziet’ vult Justin aan. ‘Het gaat er ons om dat we je met een hernieuwd gevoel van doel, vol vertrouwen en in de kracht van je eigen adem huiswaarts laten keren. Zodat je in staat bent om positieve veranderingen te initiëren in zowel je persoonlijke leven, als ook op een professionele manier, wanneer je anderen gaat begeleiden’.

Wil je mee?

Voel jij de roeping om mee te gaan? Het zou tof zijn je daar te zien! Want ik ga dus ook mee. Kijk op de website van Het Coach Lokaal voor alle info en details.

Nog goed te melden: je kunt meedoen als je op professionele wijze wilt gaan werken met de adem, maar je kunt het ook doen voor jezelf, als je toe bent aan een volgende stap in je persoonlijke ontwikkeling. Het maakt niet uit of je al ervaring hebt met het begeleiden van anderen, of niet.

Van maandag 20 mei t/m maandag 27 mei '24 staat het lesprogramma voor je klaar waarin ook rekening is gehouden met (vrije) tijd en integratie. Wel zo fijn, als je toch in Montenegro zit… :) Voor meer info, zie hetcoachlokaal.nu/ademopleiding-in-montenegro.

*** UPDATE 25/4 ***

Er zijn voor Montenegro nog twee plekjes beschikbaar in een leuk, mooi knus appartement in de buurt van de villa. De villa zelf zit inmiddels vol. Maar… Justin en Anneke kunnen deze spots voor een heel zachte prijs aanbieden (€1600 all-in, incl opleiding!).

Kijk voor deze en meer ademopleidingen bij het ademopleidingen overzicht van The Breathwork Movement. Of je nu professioneel ademcoach wilt worden, of het puur voor je eigen ontwikkeling doet: een ademopleiding is altijd een verrijking voor je leven.


Bekijk ook: