Verslag: Live opnames van de Breathwork Masterclass van Kasper van der Meulen

Wat kan je leren van de Breathwork Masterclass van Kasper van der Meulen? Oprecht heel veel. Dit is het verslag van de Breathwork Masterclass Level 1, als onderdeel van zijn opleiding tot ademcoach.

Breathwork Masterclass in het Nederlands

Na het succes van de online Breathwork Masterclass van ademexpert Kasper van der Meulen in het Engels, regende het vragen aan zijn adres om de training ook in het Nederlands neer te zetten. Want dat leert toch nét een stukje makkelijker.

Kasper heeft aan deze verzoeken gehoord gegeven, want de Nederlandstalige variant is onderweg en wordt half juli online verwacht. De opnames hiervan hebben eind juni live met publiek plaatsgevonden in Utrecht, en ik had het genoegen hierbij te zijn. En wauw, dit waren vier intens inspirerende en leerzame dagen.

Wat is de Breathwork Masterclass?

De Breathwork Masterclass geeft een zeer waardevolle deep dive in de wetenschap, de biochemie en fysiologie, trauma, stress en het zenuwstelsel, en hoe je dit alles met ademhaling kunt sturen en beïnvloeden.

Via een schatkist aan lectures - Kasper kan het enorm smakelijk, behapbaar en met humor vertellen - leer je alles over de werking van het lichaam en ontdek je waarom ademhaling zo krachtig is. Naast de colleges neemt Kasper je ook mee in veel verschillende geleide ademhalingstechnieken, zodat je ook gaat ervaren en voelen hoe krachtig de adem werkt, en wat je er allemaal mee kunt.

Live Level 1 Breathwork Masterclass in Utrecht

Breathwork Masterclass Level 1 Kasper van der Meulen

Hoe was het om hier live bij aanwezig te zijn? Geweldig, ik kan niet anders zeggen. Met ± 45 gelijkgestemden hebben we ons 4 dagen lang compleet kunnen onderdompelen in de ademhaling, een oneindig fascinerend topic (als je het mij vraagt ;)). Ook al had ik de Engelse masterclass al gevolgd, het was toch opnieuw een te gekke ontdekkingsreis door alle lagen van de adem. Het blijft inspirerend te leren en ervaren hoe de adem samenhangt met werkelijk alles in het leven.

Toch is er ook slecht nieuws: deze live training was eenmalig en kan dus niet meer worden bijgewoond. Wel is er goed nieuws: alles is dus opgenomen en is nu online beschikbaar.

Wat leer je in de Breathwork Masterclass?

De adem is de basis van alles, dat is de belangrijkste take-out van deze uitgebreide training. De Breathwork Masterclass leert je de kernprincipes van zelfoptimalisatie, inzichten die je leven op alle fronten kunnen verrijken. Je stress, emoties en zenuwstelsel onder controle krijgen? Patronen doorbreken? Je leven van koers laten wijzigen? Gezonder worden? Lekkerder in je vel komen te zitten? Het kan allemaal via je adem, en deze training leert je exact hoe.

De training zit vol met wetenschappelijke onderbouwing en theorie, over hoe jouw lichaam werkt en hoe je het beter kunt (be)dienen. Kasper deelt veel waardevolle kennis en inzichten over gezondheid en welzijn vanuit een holistisch biohacker perspectief. Dit helpt je om zelf te experimenteren en ontdekken, en om je eigen resultaten waar te maken. Uiteraard ga je ook veel ademen en oefeningen doen, zodat je ook direct kunt voelen wat de effecten zijn op je lichaam, je emoties, en je staat van zijn. Deze training is een must voor iedereen die met persoonlijke ontwikkeling en groei bezig is, maar ook voor professionals die hun toolkit willen vergroten en hun kennis en impact willen verdiepen. 

Je kunt de training doen als een volledige, op zich zelf staande cursus, maar het is ook Level 1 van de coachopleiding die je nodig hebt als je Level 2, het ‘Breathwork Professional’ retreat, wilt doen. Ik heb dit zelf ook mogen ervaren: een aanrader als je alles wilt ontdekken over de adem en hoe je dit voor jezelf en als professional kunt inzetten.

Wie is Kasper van der Meulen?

Kasper van der Meulen Breathwork Masterclass

Voor wie Kasper van der Meulen nog niet kent: hij staat ook bekend als de Breathwork Biohacker. En niet zonder reden. Kasper is een wandelende encyclopedie op het vlak van de ademhaling, het menselijk lichaam, fysiologie, biologie, breathwork wetenschap en biohacking, oftewel: het optimaliseren van je leven en ervaringen. Eerder was hij biologieleraar op school, inmiddels heeft hij zijn eigen ademopleiding neergezet en leidt hij mensen uit binnen- en buitenland op tot ademcoach.

Zie ook dit interview waarin hij zijn verhaal vertelt: “DE ADEM IS DE AFSTANDSBEDIENING VAN JE ZENUWSTELSEL” - KASPER VAN DER MEULEN

Klik hier voor meer informatie over de Breathwork Masterclass - in het Nederlands én Engels.

Wil je vast een voorproefje, kijk dan ook even naar Hack Your State, de mini breathwork masterclass die Kasper beschikbaar heeft gemaakt.


Bekijk ook: