Terugblik: Ademcoach Connect Dag 2024

Op 18 april 2024 vond de allereerste ‘Ademcoach Connect Dag’ plaats in Leiden, voor alle ademcoaches aangesloten bij The Breathwork Movement. Het was een groot succes! Met zo’n 75 ademcoaches kwamen we samen om ons te buigen over het thema “De toekomst en integratie van ademwerk” - in o.a. de (ggz) zorg, het bedrijfsleven en het onderwijs.

Mocht je de dag hebben gemist, of alles nog eens willen herbeleven: hier vind je een samenvatting inclusief video’s per onderdeel. Als antwoord op de vraag: wanneer is de volgende editie? Een datum is op dit moment nog niet bekend, maar… Het smaakte bij iedereen naar meer, dus het idee is zeker om er een jaarlijks event van te maken. Keep u posted.

Mocht je er de volgende editie ook bij willen zijn, en nog niet aangesloten zijn bij The Breathwork Movement, lees hier hoe je dit kunt doen.

Talk: “Breathwork in Research” door Rúna Walther (Radboud Universiteit)

Rúna Walther doet aan de Radboud Universiteit onderzoek naar de effecten en toepassingen van verbonden ademwerk. In deze talk neemt ze ons mee in haar werk en visie: Breathwork in Research.

Je kunt de slides van Rúna hier terugvinden.

De toekomst en integratie van ademwerk

Dit was het thema van de dag, en hierover hebben we ons met zo’n 75 (!) ademprofessionals gebogen. Onder meer via een workshop, waarin de kansen, bedreigingen en actiepunten zijn geformuleerd als het aankomt op de toekomst en integratie van ademwerk binnen de reguliere zorg, de GGZ, het bedrijfsleven, het onderwijs en het vak ademcoaching in het algemeen. Hier zijn interessante ideeën en actiepunten naar boven gekomen, waarvoor een aantal al direct zijn opgepakt! Zie video:

Partner talk: HeartMath Institute

Met hartcoherentie leer je stress en emoties te reguleren. Bij HeartMath combineren ze ademen + hartfocus + positieve emoties in technieken die je op elk moment en in elke situatie kunt inzetten. Deze technieken hebben een meetbaar en bewezen effect op veerkracht, vitaliteit, welbevinden en gezondheid. In het gratis Hartcoherentie ABC krijg je drie technieken en uitleg over hartcoherentie.

Bij HeartMath Benelux kun je terecht voor:

Hier vind je een hand-out van de gebruikte slides.

Partner talk: Glimp

Glimp is het bedrijf achter de Pebbles: een ademcoach in je hand, die je op een prettige manier begeleidt (via trillingen), en bovendien biofeedback meet. Als ademcoach kan je gratis lid worden van het Glimp Coach Netwerk en toegang krijgen tot Glimps data-dashboard. Hiermee monitor je de voortgang per cliënt en kan je je eigen ademprogramma lanceren.

Je kunt de Pebbles van Glimp bestellen via Glimp.health - de code TBM geeft €10 korting. Of start eerst een proefmaand met de Pebbles voor eenmalig €29,-.

Je kunt de slides van Glimp hier terugkijken.

Partner talk: Somnox

Somnox helpt je niet alleen rustiger in slaap te vallen, maar ook sneller en dieper. Daarnaast helpt Somnox overdag om meer rustmomenten te pakken en je systeem te kalmeren. Somnox blijkt een dankbaar hulpmiddel bij onder meer stress(klachten), angst, slecht slapen en burn-out.

Als ademcoach kun je Somnox ambassadeur worden, waarmee je commissie verdient op elke verkochte Somnox. Aanmelden kan via hi.somnox.com/ambassadeur. Voor vragen kan je ook rechtstreeks contact opnemen met julian@somnox.nl. En als je Somnox eerst zelf wilt proberen, gebruik dan de code START2024 via somnox.com.

De slides van Somnox kan je hier terugkijken.

Partner talk: Oxa

Oxa is als een slimme ademcoach die je als ‘wearable’ op je lichaam kan dragen. Deze interessante health-tech tool kan je zo optimaal en persoonlijk begeleiden met het doen van ademhalingsoefeningen, en je bovendien via de bijbehorende app (super accuraat) inzicht geven in hoe het lichaam erop reageert. Of je je nu richt op een betere veerkracht, stressmanagement, flow, energie of slaapkwaliteit, Oxa biedt verschillende ademoefeningen en -trajecten om al deze doelstellingen te ondersteunen.

Oxa heeft onlangs speciaal voor ademcoaches en andere mindful professionals Oxa Lab geïntroduceerd. Hiermee kan je een goed overzicht van je cliënten bewaren, ademschema’s instellen en aanpassen en de voortgang van cliënten nauwkeurig bijhouden.

Speciaal voor de Ademcoach Connect Dag geldt een tijdelijke korting op Oxa en Oxa Lab, geldig tot en met 31 mei. De volgende bundels zijn incl een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie, dus je kunt zonder zorgen testen hoe het voor jou en je cliënten werkt.

  • Bundel 1 -> 1 Oxa sensor + 1 riem + 1 maand gratis toegang tot het Oxa Lab (199 EUR in plaats van 249 EUR)

  • Bundel 2 -> 1 Oxa sensor + 4 riemen (verschillende maten) + 1 maand gratis toegang tot het Oxa Lab (399 EUR in plaats van 512 EUR)

  • Bundel 3 -> 2 Oxa sensoren + 4 riemen (verschillende maten) + 3 maanden gratis toegang tot het Oxa Lab (499 EUR in plaats van 676 EUR)

Je kunt meer info vinden en je hiervoor aanmelden via deze link. Deze aanbieding is geldig t/m 31 mei. Hieronder de presentatie van Byron Llerena Z., Ph.D., Head of Partnerships bij Oxa.

Aftermovie: De Ademcoach Connect Dag 2024

Tot slot deel ik graag nog een sfeerimpressie van de dag. Het was een groot succes, met veel dank aan iedereen die erbij was, en uiteraard aan het team dat heeft geholpen dit event neer te zetten: Jolanda Wolters, Jasper van Hylckama, Eva van Haasteren en Nanouk Oudshoorn.

Ook nog een speciaal dankwoordje aan Justin van den Berg en Anneke Hetterscheid voor de waanzinnige sessie Dimensional Breath® die ze hebben laten ervaren: ademwerk, milde regressie, binaural beats, solfeggio sounds (headphones on)… just wow. Je kunt hier als ademcoach door hun in getraind worden, meer info via hetcoachlokaal.nu/dimensionalbreath.

Heel graag tot de volgende! ❤️
Liefs, Nikki


Bekijk ook: