Reportage Silent Breath: Breathwork, Microdosing en Silent Disco

Deze reportage is gemaakt door Wendy Hoogstad, owner van Club’air

Datum & tijd: Vrijdag 15 maart 2024 van 20:00 tot 0:00 uur
Locatie: Studio Grounded in Rotterdam

Event: Silent Breath: Breathwork, Microdosing en Silent Disco

Deze magische avond was enorm gelaagd: cacao en microdosing met daarna een zachte breathwork sessie, sound & chanting en als afsluiter lekker dansen.
— Ademreporter Wendy Hoogstad

Reportage Silent Breath avond in Rotterdam

Silent Breath is een co-creatie van ademcoaches Jolanda Wolters en Fleur Lefers (breathwork), DJ W.U.M.I. (paddestoelen en disco) en Maya Innerforce (cacao, sound en song). Een magische avond met cacao, microdosing paddestoelen, een zachte breathwork sessie, sound en chanting en als afsluiter lekker dansen in silent disco-vorm.

Goede vibe met gezonde spanning

Wendy: Wat een speciale avond hebben wij mogen ervaren in de prachtige studio grounded. De vier dames hebben deze setting met zoveel liefde voorbereid, dat was aan de energie te voelen. Er lag een sfeervolle lay-out van sjamanistische objecten, kaarsen en bloemen. Een aantal rijtjes zitkussens, dekentjes en de koptelefoons lagen al klaar voor ons.

Alle deelnemers waren ontzettend nieuwsgierig naar deze nieuwe vorm van breathwork. Veel hadden al ervaring, maar de combi met cacao en microdosing was toch voor veel mensen iets nieuws. Dus er heerste een goede vibe, met wat gezonde spanning.

Met ontzettend veel kennis en passie namen de dames ons mee het verloop van de avond. We kregen een prachtige uitleg over de zachte kracht van ‘mama cacao’ en zelfgekweekte paddestoelen en hoe deze samenwerken met zacht ademwerk. Door de hart-openende cacao kun je je beter overgeven aan het moment en meer naar binnen keren, waardoor het ademen extra kracht krijgt. Wat er mag komen, dat komt, zo werd uitgelegd. In alle zachtheid. Want er hoefde niet hard gewerkt te worden deze avond.

Het ademen en dansen tegelijk bleek soms nog wel een uitdaging, maar het voelde echt heerlijk.

Er werd rondgegaan met fijne aardewerk kopjes met daarin een speciale blend van cacao, blauwe lotus en passieflora. Daarna volgde een dienblad met allemaal 1-grams porties Equadorians paddestoelen. We mocht zelf kiezen welke het meeste aansprak. Daarna was er ruimte om even in stilte contact maken met dit drankje. En jezelf vragen te stellen die beantwoord mochten worden tijdens de reis.

Breathwork & silent disco in-één

Na een plaspauze mochten we ons gaan installeren, zittend op mee te beginnen. Koptelefoons op en naar binnen keren. De cacao en paddo waren al in werking, een warme gloed kwam op van binnenuit. De bewust verbonden ademhaling mocht zachtjes flowen, door een microfoon kwamen twee fijne stemmen binnen die het process begeleidden. Soms met affirmaties, soms met een ademtempo of andere instructies. 

De muziek werd na verloop van tijd meer ritmisch, er mocht worden gedanst. Met de ogen dicht, op de beat, gewoon lekker bewegen zonder oordeel. Het ademen en dansen tegelijk bleek soms nog wel een uitdaging, maar het voelde echt heerlijk. Mijn hele lichaam voelde de muziek en frequenties uit de zaal. Heel bijzonder.

Langzaam werd de muziek weer rustiger en werd gevraagd weer te gaan liggen. De koptelefoon mocht af en nu werd de ruimte gevuld met bijzondere klanken van sjamanistische instrumenten en de prachtige stem van Maya. Deze shamanic sound healing met zang en chanten werkte erg betoverend en we werden meegenomen in een diepe staat van ontspanning.

Ik ervaarde vooral veel op frequentieniveau: het dansen, de muziek, de trillingen en de liefde in de zaal voelde ik door heel mijn lichaam.

Met een heerlijk relaxed gevoel huiswaarts

Rustig kwam iedereen weer bij en werd er in het midden veel lekkers neergezet, even bijkomen met heerlijke noten, dadels, chocolade en sinaasappels. Terwijl iedereen met elkaar aan het kletsen was om de ervaringen te delen. Iedereen zijn eigen proces, maar zeker wel met veel overeenkomsten. Super ontspannen en aanwezig in ons lichaam.

Persoonlijk heb ik deze avond vooral veel op frequentieniveau ervaren: het dansen, de muziek, de trillingen en de liefde in de zaal voelde ik door heel mijn lichaam gaan. Het was het ervaren van puur voelen, dat was heel bijzonder.

We sloten de avond centraal af, met mooie woorden van alle facilitators. Daarna werd er gedanst op de fijne beats van DJ W.U.M.I. Een superfijne afsluting van een hele waardevolle avond. Iedereen ging met een heerlijk relaxed gevoel huiswaarts, lekker slapen en dromen!

Een Silent Breath avond ervaren?

De volgende editie Silent Breath volgt na de zomer, houd de agenda van The Breathwork Movement in de gaten, of volg Jolanda (@flowyourway.nl) en Fleur (@fleurlefers) op Instagram voor de laatste updates.


Kijk voor meer toffe events in de adem agenda. Die wordt continu aangevuld met de mooiste ademevents in binnen- en buitenland.


Bekijk ook: