Gemakkelijk breathwork ontdekken? Doe een van deze 5 online ademcursussen

Niets zo krachtig als je bewust worden van je adem, als tool voor meer gezondheid, rust en geluk in je leven. Waar te starten, als ademwerk nieuw voor je is? Het kan in principe vanuit de veilige omgeving van je huis, want er wordt online veel aangeboden waarmee je aan de slag kunt.

Ik heb hier een overzichtje gemaakt van de fijnste online trainingen ontwikkeld door ademopleiders - dus die personen met de nodige kennis en ervaring. Deze cursussen zijn allemaal in je eigen tijd en tempo te volgen, en geven je de juiste inzichten, kennis, tools en handvaten om mee aan de slag te gaan. Kijk zelf wat bij jou past.

1. Hack Your State - mini breathwork masterclass

Kasper van der Meulen - Breathwork Masterclass

Energieker opstaan, een dag vol focus, zorgeloos ontspannen en beter slapen… Dat wil iedereen wel. Het kan, best simpel ook nog eens, allemaal met je ademhaling.

Hack Your State is de mini masterclass van Kasper van der Meulen, waarin je de basis leert van hoe je met je ademhaling je staat van zijn kunt beinvloeden, altijd en overal. Je leert 5 simpele (maar voor velen onbekende) principes waar je voor de rest van je leven iets aan hebt. Uiteraard ga je ook ervaren, met vijf effectieve begeleide ademoefeningen. Zo kan je elke dag je staat van zijn 'hacken', met je eigen adem.

Voor de prijs hoef je het overigens ook niet te laten, want je hebt deze mini masterclass al voor twee tientjes (+ btw).

2. Breathwork Biohacker Masterclass

Wil je een deep dive maken in alles wat met de ademhaling te maken heeft en hoe de adem relateert aan ons zenuwstelsel en lichamelijke en mentale welzijn - dan is er eigenlijk maar een training die je wilt volgen: de Breathwork Masterclass van Kasper van der Meulen.

Deze training is onderdeel van de volledige opleiding die Kasper aanbiedt, maar ook los te volgen, online, in je eigen tijd en tempo. In maar liefst 15 uur aan lectures leer je alles over de werking van het lichaam en ontdek je waarom de ademhaling zo krachtig is. Naast lectures krijg je ook 20 video's met begeleide ademhalingstechnieken, zodat je alles wat je hebt geleerd ook effectief kunt toepassen in de praktijk: op jezelf of op je cliënten.

Benieuwd naar Kasper van der Meulen? Lees dan ook dit interview:

“DE ADEM IS DE AFSTANDSBEDIENING VAN JE ZENUWSTELSEL” - KASPER VAN DER MEULEN

3. Basiscursus Holistisch Ademen

Heleen Ytsma ademcoach

Wanneer jij spanning of stress hebt kan de adem je super goed helpen. Tijdens de online cursus Holistic Breathing leer je verschillende ademtechnieken en drukpunten, zodat je ademhaling weer soepel en prettig kan stromen. Je brengt jezelf daarmee naar een next level van persoonlijke groei en ontwikkeling. De adem raakt je fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Heleen Ytsma is een zeer ervaren ademcoach en docent. Met deze cursus helpt ze jou op een spirituele, maar toch nuchtere manier zekerder door het leven te gaan en meer ontspanning te ervaren. De Holistic Breathing basiscursus is jouw wegwijzer naar meer zelfliefde, zelfvertrouwen en innerlijk geluk. Zo kun je weer meegaan in de flow van het leven en hoef je niet meer tegen de stroom in te zwemmen. Met de code Herleva50 krijg je bovendien €50 korting.

4. Chronische Hyperventilatie Voorbij

Herken jij jezelf in ‘vage’ klachten als hoofdpijn, duizeligheid, concentratieverlies, een kort lontje, paniekaanvallen, vermoeidheid en slaapproblemen? Dan is deze cursus zeker iets voor jou.

Deze training is net als bovenstaande verzorgd door Heleen Ytsma. Haar uitgebreide online training 'Chronische Hyperventilatie Voorbij' geeft je via vele video's inzicht in jouw adempatroon en ook alle tips en oefeningen om hem te verbeteren. Heleen is een super warm en fijn mens, als zij je aanspreekt dan ga je haar training erg fijn vinden. Met de code Herleva10 krijg je bovendien €10 korting.

Benieuwd naar Heleen Ytsma? Lees dan ook dit interview met haar:

HELEEN YTSMA - HERLEVA: "ADEM DOOR ALS HET MOEILIJK IS, JE BENT NIET JE EMOTIES, JE LICHAAM OF JE GEDACHTEN. JE BENT ZOVEEL MEER"

5. Buteyko Breathing cursus

De Buteyko methode is way of life: een brede set van ademtechnieken die door de dag heen kunt toepassen om je gezondheid te verbeteren en je beter en fitter te voelen. Daar waar andere technieken vaak kortdurend effect hebben, verandert Buteyko de fysiologie van je lichaam. Je leert bewust om 'minder' en 'minder diep' te ademen, waardoor je ademhaling steeds rustiger wordt, en je steeds meer energie krijgt. De methode brengt je gezondheid dan ook blijvend naar een hoger niveau.

Dit is de online Buteyko cursus van ademcoach en Buteyko specialist Jerome Wehrens, van B-Mind. Je krijgt 45 video's met tekstuele uitleg, oefeningen, onderbouwing en wetenschap die je in je eigen tijd en tempo kunt volgen.

Benieuwd naar Jerome Wehrens? Lees dan ook dit interview met hem:

HOE JE MET JE ADEMHALING JE EMOTIES, STRESS EN GEZONDHEID KUNT REGULEREN - JEROME WEHRENS

Extra tip: Othership breathing app

Als je elke dag ademwerk wilt ervaren, op een veilige manier, vanuit je eigen huis, download dan zeker de app Othership op je telefoon. Dit is wat mij betreft de beste, meest volledige app voor breathwork die er is. In het Engels wel, de makers komen uit Toronto. Kijk hier voor meer info. Je kunt 14 dagen gratis proberen.