Dit zijn de sprekers van het KUKURU & The Breathwork Movement Adem Event

Mocht je het nog niet voorbij hebben zien komen: op 28, 29 en 30 oktober organiseert The Breathwork Movement samen met KUKURU / Giel Beelen Het Adem Event: het allereerste ademfestival van de lage landen.

Tijdens dit weekend ga je alles ontdekken over de adem, en wat je er allemaal mee kunt. En wees gewaarschuwd: dat is veel :) Hoe kan je je elke dag fitter en gezonder voelen dankzij je adem? Hoe verbeter je je slaap? Hoe kom je lekkerder in je vel te zitten? Hoe kom je van je stressklachten af met behulp van je adem? Kan je trauma uit je lijf ademen? Zo ja, hoe doe je dat dan?

Zo’n twintig experts gaan het je vertellen, én laten ervaren tijdens Het Adem Event. Je kunt het hele weekend gratis alle talks en sessies live volgen, dus meld je vooral even hier aan, als je dat nog niet gedaan had.

Ontmoet de sprekers van Het Adem Event

Op The Breathwork Movement vind je vele inspirerende interviews, waarin ademcoaches hun persoonlijke verhalen delen en hun tips en adviezen geven waar jij direct iets mee kunt. Zo ook met een flink aantal sprekers die tijdens Het Adem Event hun ervaringen en expertise komen delen. Leer deze sprekers vast kennen, lees hier hun verhalen en laat je inspireren. En… tot op Het Adem Event!

Kasper van der Meulen - Breathwork Biohacking

“Ademhalen is de ultieme biohack en het is dan ook mijn missie geworden dit met de wereld te delen. Wanneer je gaat begrijpen hoe je biologie en je fysiologische systeem werkt en hoe die jouw verschillende staten van zijn creëren, dan wordt het duidelijk hoe je met je ademhaling heel eenvoudig je ervaring kunt gaan verbeteren en optimaliseren.”


Heleen Ytsma - Hoe de adem de verbinding met jezelf in stand houdt

In 2002 kwam Heleen per toeval in aanraking met de kracht adem alwaar ze een spirituele ervaring had. Haar ziel schudde haar wakker alsof die zei: Deel over de kracht van de Adem. Vele opleidingen volgden die jaren en na 10 jaar startte ze haar eigen opleiding ademcoachopleiding omdat mensen van haar wilde leren hoe ze ademcoach konden worden. Haar enthousiasme over adem en bewustwording is enorm en haar wens om Licht en Liefde te delen drijft haar elke dag opnieuw.


Tom Stijven - Breathing for good health

“Ik ben betrokken geraakt bij ademwerk doordat ik fibromyalgie had, 6 jaar lang was ik altijd moe, had altijd pijn en dokters hadden geen antwoorden of oplossingen voor mij. Tot ik in 2014 bij Wim Hof terechtkwam en door zijn methode zeer snel herstelde. Dat inspireerde mij om de eerste Belgische WHM instructeur te worden. Inmiddels draait alles in mijn leven om mensen te leren hoe ze hun ademhaling kunnen gebruiken om hun mentale en fysiek gezondheid te optimaliseren.”


Katja Markelova - Re-Align (™) Embodied Breathwork

Na jaren keihard werken in de corporate wereld, riep het lichaam van Katja haar een halt toe. Graves, een schildklierziekte, was de diagnose. Die plotselinge halt werd een zoektocht, en zorgde uiteindelijk voor een compleet ander leven. Een leven in contact met zichzelf, haar lichaam, en de wereld om haar heen. Inmiddels heeft Katja haar eigen Re-Align (™) Methode ontwikkeld en begeleidt ze anderen om hun eigen kracht terug te vinden en om de gezondste, gelukkigste en meest vrije versies van zichzelf te kunnen zijn. Om zo ten volle van het leven te kunnen genieten. Want ja, dat kán.


Koen de Jong - Ademhaling en sport

Koen de Jong is oprichter van Sportrusten en hij schreef meerdere bestsellers over sport en ademhaling, zoals ‘Verademing’ (met Bram Bakker) en ‘Koud Kunstje’ (samen met Wim Hof).

Tijdens zijn talk en sessie gaat hij het hebben over hoe ademhalingsoefeningen je sportprestaties versterken,  hoe je je sportieve grenzen met kennis van ademhaling verlegt, hoe je efficiënter je vetvoorraden kan gebruiken en hoe je voorbij het denken en in je lichaam komt tijdens sport.


Cora Verkuilen - Liquid Breath® - Je natuurlijke medicijn

Haar passie voor ‘Expanding Awareness’ bracht Cora de afgelopen 20 jaar van Kaapstad tot Polen, voor vele adem- en yogaworkshops, trainingen, retreats. Cora: “Adem is de krachtigste game changer die ik ken. Liquid Breath® is tot me gekomen via een dolfijn transmissie. The feminine Breath. Voorbij het doen. Het heeft mijn leven verrijkt voorbij woorden. Dat gun ik jou ook.”


Julian Jagtenberg - Ademhaling en slaap

“Het idee voor Somnox is ontstaan tijdens mijn tijd aan de TU Delft, in het robotica-instituut. Toentertijd had mijn moeder last van slaapproblemen, ik zag dus direct en van dichtbij welke impact slecht slapen kan hebben op je weerstand en energie. En niet alleen bij mijn moeder: slapeloosheid is een groot en groeiend probleem, miljoenen Nederlanders hebben er last van. Somnox is een uitvinding die de ademhaling helpt vertragen waardoor je kalmeert en sneller in slaap kunt vallen.”


Dorien Blaauw - Rebirthing breathwork & bij je adem zijn

Dorien Blaauw is rebirthing breathwork facilitator en trainer. In haar werk begeleidt ze mensen in het maken van een verbinding met de adem (met jezelf en het leven) en deelt ze over de wijsheid van de ademhaling zodat iedereen op een laagdrempelige manier kan leren van de eigen adem.


Rob Koning - Vrij ademen in een zacht en ontspannen lichaam

Rob Koning is oprichter van Mr. Breath en heeft is als ademcoach een van de pioniers in Nederland. Tijdens zijn talk en sessie gaat hij het hebben over: wat optimaal ademen is en waarom we dat niet allemaal doen. De cruciale rol van de middenrif en hoe je van controle naar flow gaat, hoe je oud zeer (trauma) kunt verwerken met je ademhaling en waarom het ademwerk zo’n enorme vlucht neemt. Ook leert hij hoe je spanning vastzet en burn-out raakt en hoe bewust ademen daarbij kan helpen.


Noreen Tatuhey

Noreen Tatuhey - Community healing

Noreen Tatuhey is van Molukse komaf en een geboren avonturier met een rugzak vol reisverhalen. Haar talk en sessie zullen in het teken staan van het belang van community healing binnen de huidige samenleving. Ze gaat het hebben over: Safe spaces, Polyvagal theory inclusief een praktische ademoefening om je lichaam en geest tot rust (veiligheid) te brengen. Maar ook over gemeenschapszin en representatie en community (trauma) healing.


Tim van der Vliet

Tim van der Vliet - TT Breathing voor energie, stressverlichting en DMT-afgifte

Tim van der Vliet is de oprichter van TT Ademhaling, ademwerk en Cold Exposure specialist, auteur, Youtuber, en vader van 5 kinderen. Naast een gezonde levensstijl heeft hij geleerd hoe goed ademen hem helpt om zich rustiger te voelen, gezonder te zijn en beter om te gaan met stress. Hij is al 5 jaar bezig met het ontwikkelen van zijn eigen TT-ademwerktechnieken en realiseert zich dat onze adem zo krachtig is dat we door middel van ademwerk zelfs een andere staat van bewustzijn kunnen bereiken.


Marloes Hovestad - Psychedelic Breath® met Ademloes

Marloes is een down to earth coach & ademwerker, met als belangrijkste focus: jou weer in contact brengen met jezelf, je lichaam en je potentieel. Tijdens deze sessie doen we een ademritueel op elektronische muziek, going beyond the mind naar een diepere staat van meditatie, waar je toegang hebt tot jouw ware potentieel. Shifting brain waves; van beta naar alpha en/of theta. Ze gaat samen met jou van denken naar voelen en ervaren.


Koen Brinkgreve

Koen Brinkgreve - From Battlefield to Breathwork

Zestien jaar lang was Koen officier bij de Koninklijke Landmacht. Om de extreme ervaringen van deze uitzendingen te integreren kwamen Meditatie en Ademwerk op zijn pad. Nu brengt hij deze ervaringen samen in zijn werk als Mannenkracht facilitator, Nature guide en leiderschapstrainer. Met als doel lichaam geest en team op één lijn te brengen.


Het KUKURU x The Breathwork Movement Adem Event

Al deze (en meer!) sprekers kan je gaan ontdekken en ervaren tijdens het KUKURU Adem Event op 28, 29 en 30 oktober 2022. Je kunt het weekend gratis live bekijken via Youtube! Klik onder voor meer info en om je aan te melden. Leuk je dan te zien!