4 x ademcoach opleidingen te volgen met STAP-budget

Wist je dat het €1000 STAP-budget (Stimulering ArbeidsmarktPositie) dat je kan aanvragen bij de Rijksoverheid ook kunt inzetten voor een opleiding tot ademcoach? Bij deze vier ademopleidingen kun je terecht met STAP-budget.

Professioneel starten met ademwerk: ademcoach opleiding met STAP-budget

STAP, Stimulering ArbeidsmarktPositie, is een subsidie van maximaal €1000 van de Rijksoverheid, die werkenden en werkzoekenden kunnen aanvragen voor scholing en persoonlijke ontwikkeling. Er zijn vele trainingen en opleidingen die hiervoor in aanmerking komen, zo ook opleidingen tot ademcoach.

Bij deze vier opleidingen tot ademcoach kun je terecht met STAP-budget. (en scroll naar beneden voor een extra tip).

1. Smara opleiding tot Ademcoach

Dit is een 8-daagse Opleiding Ademwerk die je helpt om je eigen patronen te doorbreken en anderen daarin te begeleiden middels de verbonden ademhaling. In de opleiding Ademwerk krijg je zowel theorie als praktijkervaring, waardoor je een stevige basis ontwikkelt om met de adem aan het werk te gaan. Daarnaast ga je ook op onderzoek met je eigen ademhaling en thema’s. Trainer van deze opleiding is Natasja de Lange.

De training bedraagt €1695 (€695 bijbetalen met STAP-budget).

2. Yellow Belt opleiding tot Ademcoach van B-Mind

Bij B-Mind, het opleidingsinstituut van ademtrainer Jerome Wehrens, kan je terecht met STAP-budget voor de Yellow Belt Ademcoach opleiding. Je leert in deze opleiding verschillende ademtechnieken, de wetenschap erachter, en de kracht en effectiviteit van je ademhaling te vergroten. Hiermee ontdek je hoe je gezondheidsproblemen kunt verminderen of zelfs genezen. De opleiding is ook geschikt voor therapeuten en zorgverleners die kennis over ademhaling willen integreren in hun praktijk.

Je kunt deze opleiding naast fysiek, ook volledig online volgen. De online variant van deze opleiding is gratis als je hiervoor jouw STAP-budget inzet, voor de live versie is het €599 bijbetalen.

3. Gezond en Natuurlijk OERademen

De training Gezond en Natuurlijk OERademen is bedoeld voor professionals die meer willen leren over de ademhaling om zo cliënten beter te kunnen ondersteunen. Je leert wat gezond en natuurlijk OERademen inhoudt, waarom dit zo belangrijk is en hoe je je ademhaling kunt verbeteren, d.m.v. praktische oefeningen en tips. Trainers zijn Jill Engelsman-Gamma, Marijke van Goch-van Gend en Marleen Zijlstra.

Gezond en Natuurlijk OERademen is gratis te volgen met STAP-budget, bestaande uit twee praktijkdagen in Arnhem met voorafgaand een theoretische onderbouwing via online training.

4. NEM Academy ademcoach opleiding

In de NEM Academy ademcoach opleiding ga je leren te werken met de helende en bevrijdende kracht van ademwerk. Naast theorie, wordt vooral aandacht besteed aan het leren voelen en ervaren van diverse oefeningen en diepgaande interventies.

Naast oefeningen gericht op adem- en lichaamswerk leer je op een dieper niveau contact te maken met het innerlijk kind en haar verwondingen. De opleiding is bedoeld voor coaches, therapeuten en begeleiders van psychologische  processen.

Met het STAP-budget bedraagt je investering voor deze ademopleiding €495.

Extra tip: PPO Subsidie via werktuig voor ontwikkeling

Een extra tip die binnenkwam via Instagram: PPO subsidie (Permanente Professionele Ontwikkeling). PPO financiert ontwikkelplannen voor iedereen die werkzaam is in de creatieve of culturele sector. Zowel voor werknemers als ZZP’ers.

De tipgever heeft inmiddels 1/3 terug gekregen van zowel de Rebirthing Breathwork opleiding bij Dorien Blaauw, als de Breathwork Masterclass bij Kasper van der Meulen. En ongetwijfeld zijn er meer opties. Meer info vind je hier:


Bekijk ook: