Welke ademopleiding starten dit najaar?

Denk je erover om ademcoach/therapeut te worden? Kijk dan in de lijst van ademopleidingen op dit platform, om te zien wat er zoal wordt aangeboden - en dat is best veel. Wil je snel starten? De volgende opleidingen starten dit najaar nog.

Allereerst: hoe kies je de juiste ademopleiding?

Wanneer je besluit een ademopleiding te gaan doen, is het in eerste instantie zoeken naar de geschikte opleiding die precies bij jou past. En dat is nog vaak erg lastig, als de materie nieuw voor je is. Hoe kies je de juiste ademopleiding? Lees daarvoor eerst dit artikel, waarmee je jezelf de juiste vragen kan stellen, zodat je zeker weet dat je op de juiste plek terecht komt. Want dat is uiteraard de bedoeling.

Ademopleiding die binnenkort starten: najaar 2022

Als je besluit een ademopleiding te gaan doen, wil je het liefst zo snel mogelijk starten. Hier vind je enkele opleidingen die binnenkort aanvangen. Let wel: dit overzicht is niet volledig, er wordt erg veel aangeboden, en er is altijd meer. Maar laat dit je vast inspireren, wie weet zit jouw perfecte opleiding er tussen. En weet je nog niet hoe je deze moet kiezen, lees dat dus eerst dit artikel:

HOE KIES JE DE JUISTE ADEMOPLEIDING?

1. Mr. Breath

De opleiding tot Ademcoach bij Mr. Breath (Rob Koning en zijn team) is een intensieve en praktijkgerichte opleiding van een jaar, waarin je alle aspecten van de ademhaling leert en verschillende technieken leert toepassen. Wat belangrijk is, is dat je ademhaling in al zijn facetten gaat begrijpen zodat je niet alleen een bepaalde techniek leert, maar bepaalde technieken kunt inzetten, omdat je begrijpt hoe de adem werkt. Er is in elk geval veel aandacht voor verbonden ademen, omdat dat de diepste vorm is waarbij de meeste vaardigheid vereist is. Je wordt opgeleid tot allround zelfstandig werkend ademcoach.

De opleiding start altijd met een verdiepend ‘Deep Dive’ ademweekend voor je eigen persoonlijke proces (dat heb ik bijgewoond, lees hier het verslag), waarna je de opleiding ingaat.

Lees ook:

-> "WAANZINNIG EN EYE-OPENING" - VERSLAG VAN HET DEEP DIVE ADEMWEEKEND VAN MR. BREATH

-> "EEN GOEDE ADEMCOACH STIJGT BOVEN DE TECHNIEKEN UIT" - ROB KONING OVER HET ONTSTAAN VAN ZIJN ADEMOPLEIDING

Data Deep Dive ademweekend: 30 sept, 1 en 2 oktober 2022. Lesdagen van de opleiding starten 3 en 4 november 2022 met Blok 1, en dit gaat door t/m juni 2023.

Kijk op mrbreath.nl voor meer info.

2. Kasper van der Meulen - Breathwork Masterclass

De Breathwork Masterclass opleiding van Kasper van der Meulen geeft een waanzinnige deep dive in de wetenschap, de biochemie en fysiologie, trauma, stress en het zenuwstelsel, en hoe je dit alles met ademhaling kunt sturen en beïnvloeden.

De opleiding bestaat uit 3 verschillende levels, waarbij Level 1 online te volgen is (en ook los te volgen, want op zichzelf al een super informatieve ademtraining, lees hier meer over Level 1, ik was onlangs bij de opnames in Utrecht). Level 2 en 3 zijn live op locatie, en all-inclusive, als een retreat. Je gaat 5 dagen op een prachtige locatie in Friesland leren en ervaren met een groep gelijkgestemden, en dat is erg bijzonder - weet ik uit ervaring. Elk jaar is er voor iedereen die in de opleiding zit ook een (optionele) ‘gathering’, het verslag hiervan lees je hier.

De volgende optie om Level 2 live te volgen is 5 – 9 oktober. Eerst volg je dan zelf thuis Level 1. Kijk voor meer info op breathworkmasterclass.com.

Lees ook: VERSLAG VAN DE BREATHWORK MASTERCLASS GATHERING VAN KASPER VAN DER MEULEN

Zie ook dit interview: “DE ADEM IS DE AFSTANDSBEDIENING VAN JE ZENUWSTELSEL” - KASPER VAN DER MEULEN

3. Adempro: bewust verbonden ademtherapeut

De opleiding tot ‘bewust verbonden ademtherapeut’ van Adempro is voor iedereen die op zoek is naar een professioneel, gedegen en wetenschappelijk onderbouwde ademopleiding. In het eerste jaar word je opgeleid tot zelfstandig werkend ademcoach. Je kunt dan individuele ademsessies geven en aanvullende ademtechnieken toepassen. Daarna kun je voor verdieping van kennis en ervaring doorstromen naar het tweede jaar dat je opleidt tot bewust verbonden ademtherapeut.

De opleiding wordt gegeven door verschillende ademtherapeuten: Gjalt Vlam: allround ademspecialist en -trainer & yogatherapeut (hoofddocent), Ellie Lardenoije: psychotherapeut & yoga- en ademtherapeut en Monique Tjon-a-Tsien: huisarts, ademcoach & koude-expert.

Startdatum van het eerste blok is 14, 15, 16 oktober 2022. Dan elke maand tot en met juni 2023.

Kijk voor meer info op adempro.nl.

4. Liquid Breath⁣ teacher training

Liquid Breath is de methode die wordt doorgegeven door Cora Verkuilen, met standplaats in Eindhoven. De opleiding bestaat uit verschillende modules, die je los kunt volgen. Heel fijn en flexibel. Meer info over Liquid Breath lees je in dit interview met Cora Verkuilen, of dit verslag van de teacher training.

Een van de modules is specifiek gericht op het leren werken met groepen als ademcoach, essentieel voor als je dit wilt gaan doen. Waarom dit zo belangrijk is, lees je in dit interview.

Module 1, genaamd The GIFT, start 11, 18 en 25 september. Kijk voor meer info op Liquidbreath.com.

Lees ook:

-> ONTDEK DE MAGIE VAN LIQUID BREATH - VERSLAG VAN DE TEACHER TRAINING

-> WAAROM IS HET ALS ADEMCOACH ZO BELANGRIJK OM TE LEREN WERKEN MET GROEPEN?

5. Yellow Belt ademopleiding

Op woensdag 14 september start de Yellow Belt ademopleiding van Jerome Wehrens, bij B-Mind in Eindhoven. Er zijn nog een paar plekjes over, voor de last- minute beslisser. Als je vermeldt dat je via The Breathwork Movement komt, geldt voor jou een korting van €75.

Het doel van deze ademcoach opleiding is de kracht en effectiviteit van ademhaling te vergroten zodat je gezondheidsproblemen en ziekten kunt verminderen of genezen. Je leert hoe je een disfunctionele ademhaling bij cliënten kunt herkennen en welke krachtige tools je kan inzetten om ze te helpen.

Kijk voor meer info op bmind.nl.

Lees meer over Jerome Wehrens in dit interview: HOE JE MET JE ADEMHALING JE EMOTIES, STRESS EN GEZONDHEID KUNT REGULEREN - JEROME WEHRENS

Meer weten?

Zoals gezegd is dit overzicht zeker niet compleet. Kijk bij de ademopleidingen op dit platform voor meer info, klik door, en vraag door. Kijk trouwens ook in de agenda voor interessante workshops en trainingen, die een goed vertrekpunt kunnen zijn. Of kies een van deze online trainingen.

Ben je er nog niet uit, lees dat eerst dit artikel: hoe kies je de juiste ademopleiding. Bovenal: als je de roeping voelt, ga het doen! Twijfel niet. Het is in alle gevallen een fantastische reis naar binnen en een sneltrein voor je persoonlijke ontwikkeling.

NB. Er zijn ook een aantal mooie opleidingen die vol zitten voor de eerst mogelijke startdatum, waaronder die van Heleen Ytsma (Herleva) en Wilna Eenkhoorn (Paradijs op Aarde). Uiteraard kan je altijd contact opnemen met de opleiders mocht je je aangesproken voelen, voor op een later moment of wellicht is er een wachtlijst.

Lees ook: "DIT VOELT ALS THUISKOMEN" - VERSLAG VAN EEN WEEKEND BEWUST VERBONDEN ADEMWERK BIJ WILNA EENKHOORN

PS. Heb je behoefte aan persoonlijk advies? Plan dan een 1-op-1 ademconsult.