Hoe gaat het eraan toe op het Deep Dive Ademweekend van Mr. Breath?

Wanneer je ooit een ademsessie hebt ervaren, weet je hoe intens en krachtig zo’n ervaring kan zijn. Stel je dan eens voor dat je er vijf doet in één weekend, weg van thuis, volledig verzorgd, met een lieve groep mensen, onder fantastische professionele begeleiding en met heel veel lol en positieve energie. Die ervaring neem je gegarandeerd voor de rest van je leven mee. Dit is een verslag van het Deep Dive Ademweekend van Rob Koning, oftewel Mr. Breath.

Rob Koning - Mr. Breath, ademcoach en ademopleider

Rob Koning is een bekende naam in ademland, maar zijn merknaam, Mr. Breath, is wellicht nog bekender. Het spreekt in ieder geval boekdelen. Rob is een van de eerste in Nederland die ademwerk groot op de kaart heeft gezet. Mr. Breath is het bedrijf dat hij samen met zijn vrouw, Liselore Poppe, runt. Rob werkt al jaren als ademcoach vanuit zijn praktijk in Amsterdam, heeft een boek geschreven, Ontdek de Kracht van Ademen, en is inmiddels ook anderen aan het opleiden tot ademcoach. Een logisch gevolg, want de vraag is groot en met zijn kennis en enthousiasme kan hij het als geen ander overbrengen.

Meer weten over Rob Koning en het verhaal achter Mr. Breath? Lees ook dit interview:“Stap voor stap verdween de spanning en kwam ik thuis bij mezelf”.

Deep Dive Ademweekend

Naast zijn werk als ademcoach en ademopleider, haalt Rob ook veel plezier en energie uit het organiseren van mooie events, zoals het Deep Dive Ademweekend. Een Deep Dive, dat is dit weekend zeker. Met zo’n vijf ademsessies en hier omheen een programma dat je helpt om echt diep in jouw lichaam en jouw proces te kunnen duiken. Door een weekend lang ademsessies te doen, ben je in staat dieper te gaan dan normaal. Je lijf en je mind krijgen de kans om volledig te ontspannen en vastgezette spanning en oude patronen los te laten. Het is een weekend vol ontlading en inzicht, dat bijdraagt aan een proces van verandering en persoonlijke groei. Dat hebben de deelnemers van dit weekend, ik incluis, volop ervaren.

Van mooie Ademsessies tot persoonlijke Zorg: tot in de puntjes verzorgd

Rob begeleidt je in zo’n weekend overigens niet alleen, altijd zorgt hij ervoor dat hij omringd wordt door een team van andere, bekwame ademcoaches om je voor de volle honderd procent in je proces te kunnen begeleiden. Robs vrouw Liselore, die zich overigens ook richting het ademcoach-schap aan het bewegen is, verzorgt de prachtige maaltijden. Ze is een engel in de keuken en heeft een net zo groot hospitalityhart als Rob, die twee runnen hun bedrijf met veel liefde. Beiden hebben in de horeca en catering gewerkt en dat merk je aan alles. Het Deep Dive Weekend is tot in de puntjes verzorgd: prachtige locatie, luxe slaapkamers, de lekkerste bordjes gezond en precies de juiste aandacht en details.

Ervaringen van een Deep Dive Ademweekend

Het weekend van 5, 6, 7 maart 2021 had ik de kans het Deep Dive Ademweekend te ervaren. Voordat je denkt: kan dat wel, in lockdown- en avondkloktijden? Ja, het kan. Het weekend vindt plaats in een enorme boerderij met voldoende ruimte en iedereen een eigen slaapkamer, met badkamer en toilet. Bovendien hebben we allemaal bij binnenkomst een sneltest gedaan, veiligheid voorop. Dat terzijde.

Het weekend begon op vrijdagmiddag 15:00 uur met een meet & greet en een eerste introductie met de verbonden ademhaling. Zo wonderlijk hoe die adem werkt, binnen no-time land je in je lijf en in het nu. Hoe druk je dag ook was. Dat helpt bij het zetten van een intentie voor het weekend, iets wat we allemaal hebben gedaan. ‘Verbinding’ bleek bij velen een belangrijk thema. Verbinding met jezelf, met je emoties, met je hart, met een ander. Logisch ook, verbinding is waar het allemaal om draait. En die verbinding vind je door de verbinding aan te gaan met je adem.

Verbonden ademhaling laat oude spanning en blokkades los

Tijdens de ademsessies dit weekend werd gebruik gemaakt van de verbonden ademhaling. Bij deze manier van ademen worden de in- en uitademing met elkaar verbonden. Je ademt volledig in en ontspannen uit, zonder tussenpauzes. Door zo te ademen gaat je lichaam mee in een natuurlijke flow. Die flow zorgt ervoor dat spanning in je lichaam kan loskomen en dat (oude) emoties kunnen gaan stromen. Die spanning, emoties en trauma’s adem je als het ware uit je systeem, via je adem.

De verbonden ademhaling is een bewuste ademhaling, simpel en zacht. Maar de uitwerking kan intens zijn. Geblokkeerde energie kan weer gaan stromen en gevoelens die jij (onbewust) hebt weggestopt - vaak als overlevingsmechanisme - kunnen naar de oppervlakte komen. Dat is niet altijd comfortabel, verre van. Maar als je hiermee kunt zijn, ermee kunt ademen en vooral er doorheen kunt ademen, beland je uiteindelijk in een diepe ontspanning, waar het inzichten en gevoelens van liefde en verbinding naar boven kunnen komen. En daar doe je het allemaal voor natuurlijk.

Ademsessies, koudwaterdippen, TRE, cacao en meer

Het waren prachtige ademsessies die we tijdens dit weekend hebben mogen ervaren. Je bent in een groep, wat altijd zorgt voor een bijzondere dynamiek en versterkende groepsenergie. Bovendien werden we begeleid door maar liefst vier coaches, die allen op hun eigen manier elk individueel proces hebben ondersteund. Je kreeg precies wat goed was: niet te veel maar ook zeker niet te weinig: nét dat wat je in elk moment nodig had. Knap gedaan van het team, dat achter de schermen tot in detail overleg had om iedereen zo goed mogelijk persoonlijk te kunnen bedienen en begeleiden.

Maar er was meer dan alleen de adem! We hebben gedipt en Wim Hof style koudetraining gehad in het koude water bij Lutjestrand. We hebben Trauma / Tension Release Exercises (TRE) geleerd om dagelijks alle spanning uit ons lijf te kunnen trillen. We hebben een cacaoceremonie gedaan om ons hart te openen. We hebben in stilte gewandeld over de Wierdijk. We hebben een filmavond gehouden met de ideale film voor tijdens dit weekend: Captain Fantastic. We hebben gedanst als op een festival, we hebben gelachen tot het zeer deed, we hebben tranen laten vloeien, van verdriet, opluchting en dankbaarheid.

Deep Dive Ademweekend: de ervaringen

Het weekend was magisch. Mijn bescheiden mening ;-) Ik heb al heel wat van dit soort weekendjes en retraites ervaren in m’n leven en ik kan niet anders dan oprecht zeggen: dit zat zo sterk en goed in elkaar. Alles klopte: de prachtige locatie, het fantastische eten, de luxe slaapkamers maar met name het super ervaren team dat voor een solide, veilige en liefdevolle basis zorgt. Dat is echt essentieel wanneer je ademwerk gaat doen, kijk daar dan ook altijd goed naar voordat je ergens aan begint.

Bij Rob en zijn team zit dat wel goed, je kunt volledig vertrouwen op deze veilige handen. Dat vonden de rest van de deelnemers ook. Hier een paar van hun reacties.

In één woord? Waanzinnig. Om je eigen lichaam zo te ervaren, om zoveel liefde te ervaren, in zo’n liefdevolle groep. Het heeft het proces van ‘afpellen’ in gang gezet, daar ga ik héél graag mee verder.
— Corine (33)
Dit weekend was eye-opening. Ik voel zoveel liefde, ruimte en acceptatie, ik ben een beetje ‘blown-away’. Ik heb veel meer gekregen dan ik had verwacht.
— Lars (29)
Een cadeautje! Het weekend was een geweldige opruimactie, het heeft me veel inzichten gegeven.
— Sonja (55)
Door een weekend lang ademsessies te doen, ben je in staat diep(er) te gaan. Dit is een verslag van het Deep Dive Ademweekend van Rob Koning, Mr. Breath.

Ook een Deep Dive Ademweekend ervaren?

Kijk op de website van Mr. Breath voor meer informatie en data.

Meer weten over Rob Koning en het verhaal achter Mr. Breath?
Lees dan dit interview: “Stap voor stap verdween de spanning en kwam ik thuis bij mezelf”.


Op zoek naar een goede ademcoach bij jou in de buurt?
Check de Ademcoach Finder ↴


Bekijk ook: