Verslag van de Breathwork Masterclass Gathering van Kasper van der Meulen

Elk jaar organiseert Kasper van der Meulen, toch wel de autoriteit als het op de adem aankomt, een ‘gathering’ voor iedereen die bij hem in de opleiding zit. Mocht je nieuwsgierig zijn naar deze opleiding en de gathering, lees dan zeker even verder.

Breathwork Masterclass Gathering 2022

De Breathwork Masterclass Gathering is een bijzonder evenement dat alleen op uitnodiging is, en exclusief toegankelijk voor Level 2 en Level 3 alumni (ook wel: de ‘tribe’) van de Breathwork Masterclass opleiding van Kasper van der Meulen. Mocht je met de gedachte spelen deze breathwork opleiding te gaan volgen (die overigens online start met Level 1 - ook los te volgen, en alleen dat al is enorm waardevol), weet dat je dan ook een invite kunt gaan verwachten voor de jaarlijkse gathering. Ik weet inmiddels: die wil je niet missen…

De Breathwork Masterclass Gathering 2022 vond plaats van 17 tot 21 augustus, op het New Eden Retreat Center in Hemrik, Friesland, waar overigens alle live onderdelen van de Breathwork Masterclass opleiding plaatsvinden. Er is geen plek die hier beter voor geschikt is: groen, weids, kalm, sereen, aards, liefdevol, een vega(n) keuken waar je u tegen zegt en genoeg headspace en bodyspace om te kunnen ademen, verstillen, bewegen, (ijs)badderen, spelen, verbinden en verwonderen.

En ja, wat doe je dan, vijf dagen lang? Dat is nu natuurlijk de vraag. Ik was er deze editie bij en zal proberen een goed beeld te scheppen. Al zijn deze 5 dagen zo bijzonder en rijk gevuld, dat woorden ongetwijfeld te kort schieten. Vooruit, een poging.

De ‘tribe’: een fascinerend internationaal breathwork gezelschap

Uit Kaspers opleiding zijn inmiddels al vele waanzinnig leuke, inspirerende, kundige coaches voortgekomen, in binnen- en buitenland. Op breathworkmasterclass.com/coaches vind je de eerste lichting Level 3 coaches, hier komen doorlopend nieuwe bij.

Op de uitnodiging voor de 2022 Gathering zeiden zo’n 40 coaches volmondig JA. We waren zodoende met een grote, internationale, interessante groep mensen, met de meest uiteenlopende specialismen en kennis. Denk aan biohacking, plantmedicijnen, fysiotherapie, chiropractie, traumaverwerking, ptss, gynaecologie, sport en performance, embodiment practice, orthomoleculaire geneeskunde, psychoneuro-immunologie, systemisch werk, energiewerk, en deze lijst gaat nog even zo door. Alleen al het uitwisselen van kennis en het van elkaar leren in deze ‘tribe’ is van onschatbare waarde.

Workshops en lezingen van Level 3 coaches

Al die mooie kennis binnen deze ‘tribe’ werd niet alleen tijdens de heerlijke brunches en diners, al relaxend op het gras of zwetend in de sauna gedeeld, maar ook tijdens de dagelijkse workshops en lezingen die door Level 3 coaches werden verzorgd. Als onderdeel van de certificering tot Masterful Breath Coach, dienen alle coaches een presentatie te geven over een onderwerp naar keuze, waarin ze zich volledig hebben ondergedompeld. En zo divers als de achtergronden van de coaches zijn, zo divers waren ook deze lectures. Oprecht te gek om zo van elkaar te leren en elkaar te kunnen inspireren.

De presentaties van de Level 3 coaches varieerden van inzichten over trauma en heling en het belang van veiligheid en integratie in dit werk, tot interactieve hands-on fysio/chiropractie workshops voor meer begrip van het lichaam, ademhalingssysteem en zenuwstelsel, via lectures over de ademhaling specifiek voor vrouwen gelinkt aan de cyclus, naar lezingen over introspectie en het belang van het ontwikkelen van de vaardigheid om naar binnen te kijken en te voelen. Essentieel voor coachees, en uiteraard ook voor jezelf.

Breathwork, cacao, ijsbaden, sound healings en meer

Uiteraard was er ook ruimte voor breathwork, het is niet voor niks de ‘Breathwork Masterclass’ gathering. Maar het was lang niet alleen breathwork wat de klok sloeg. Alles wat op het programma stond - en alles wat niet op het programma stond en spontaan ontstond - was gericht op lichaamsbewustzijn, voelen, connectie en heling. Denk aan ijsbaden, de sauna, cacao, psilocybine (in micro en full dose), eye gazing, movement practices, massages, sound healing, en vele prachtige ceremonies en rituelen. Die vonden plaats in de openlucht in de natuur, in de serene healing ceremonie space van New Eden Sanctuary, of in de te gekke tent (met een kampvuur in het midden!) die voor de deur stond.

Dit alles zorgde ervoor dat er veel werd aangeraakt, bij iedereen. Het is proceswerk. Dat is prachtig werk, en ook intens werk. Het vergt inspanning, intentie, moed en overgave. De ‘tribe’ zorgde daarbij voor een open, veilig en warm bad, waarin iedereen alles vrijelijk kon laten vloeien: onzekerheden, kwetsbaarheden, verdriet, geluk, gelach en getraan, zoveel als je wilde. Zoveel als nodig was.

Het is altijd mooi om te kunnen ervaren - bij mezelf en bij anderen - hoeveel transformatie er kan plaatsvinden in een paar dagen tijd, wanneer je je bewust terugtrekt van je normale leven en met intentie met al deze manieren voor heling en groei aan de slag gaat. Het is een innerlijke reis in een snelkookpan, naar nog meer bewustzijn en verbinding. Naar een mooiere wereld. Dit is iets wat Kasper en zijn bezielde team op een zeer gegronde en eerbiedwekkende manier neerzetten. Petje af ❤️

Meer info over de Breathwork Masterclass

Voor meer informatie over de Breathwork Masterclass die Kasper aanbiedt, kijk op breathworkmasterclass.com. De opleiding bestaat als gezegd uit drie levels, waarbij Level 2 en 3 live zijn, en Level 1 online gevolgd kan worden. Level 1 kan je ook losstaand volgen, als de meest uitgebreide, inspirerende en informatieve ademtraining die je maar kunt bedenken. Kijk hier voor meer info over Level 1.

Als je ook zo’n gathering wilt meemaken, doe dan minstens Level 2 mee, dan krijg je vanzelf de uitnodiging 😊

PS. Ben je nog niet bekend met het werk van Kasper, kijk dan ook eens naar zijn online Hack Your State mini masterclass: 5 goede ademoefeningen begeleid op de handpan, voor maar 2 tientjes, heel fijn.