5 x Nederlandstalige podcast tips over ademwerk

Ook al moet je ademwerk natuurlijk vooral beleven, is het ook altijd interessant er meer over te horen. Op Spotify vind je vele podcasts over ademwerk, hieronder zet ik een aantal fijne Nederlandstalige op een rij. Enjoy!

1. Rob Koning (Mr. Breath) bij Nathalie Kamp - The House of Qi

De populariteit van ademwerk groeit enorm. Steeds meer mensen bezoeken ademcoaches, ademcirkels en zelfs complete retreats. Maar wat gebeurt daar nou eigenlijk? Dat vroeg Nathalie Kamp (The House of Qi) aan Rob Koning.

Rob, of Mr. Breath, is een bekende naam in ‘ademland’. Hij heeft een jongensachtige nuchterheid en tegelijk zachte manier van verbinding maken. Hier hoor je hem in House of Qi podcast.

2. Marloes Hovestad bij Brandstof de Podcast

In deze podcast - gemaakt door Romy van Poppel (psychologe en spiritueel mentor) & Annemijn van der Vorm (yogateacher / onderneemster) - is ademcoach Marloes Hovestad te gast, ook bekend als Ademloes.

Ademwerk is een eeuwenoude techniek die het zenuwstelsel kalmeert, spanningen en beperkende overtuigingen helpt los te laten en kan zorgen voor een andere staat van bewustzijn. Hoe dit precies werkt? De dames vroegen het aan Marloes.

3. Dorien Blaauw bij Mindful & Miljonair

In deze aflevering van Mindful & Miljonair de Podcast gaat host Steffy Roos du Maine in gesprek met rebirthing breathwork facilitator Dorien Blaauw, die na een broodnodige adempauze een goedlopend bedrijf opgaf om haar levensmissie te gaan volgen.

Dorien helpt vrouwelijke ondernemers om onzekerheden en belemmerende overtuigingen te doorbreken en persoonlijk en zakelijk te groeien en bloeien dankzij ademwerk. “Ik zou bijna kunnen zeggen dat voor iedere situatie, iedere uitdaging waar je tegen aanloopt, je ademhaling kan helpen”, aldus Dorien.

4. Nils Verkooijen & Holotropic Breathwork

Stijn van Vliet en Jasper Demollin (Streetlab) zijn de vrolijke hosts van de Zelfhulpboekenclub podcast, en in deze aflevering hebben ze acteur Nils Verkooijen uitgenodigd om met hun te ervaren wat een sessie Holotropic Breathwork met je doet.

De nuchtere mannen gaan op ontdekkingstocht naar hun diepste 'ik', gewoon door te ademen. Intens en zwaar werk, dat Holotropic Breathwork, maar deze podcast is erg leuk en luchtig om te luisteren!

5. Marjon van Opijnen in de Esoterra podcast

Marjon van Opijnen werkt als traumatherapeut, ademtherapeut en Myofascial Energetic Release practitioner. Alles wat ze doet is erop gericht om het contact met je lijf te (her)ontdekken en weer leren luisteren naar de kracht en wijsheid van je lichaam.

In deze podcast veel aandacht voor ademwerk in relatie tot trauma, en hoe ademwerk (én lichaamswerk) kan ondersteunen om trauma te laten helen en oplossen.

Extra: The Breathwork Movement over ademwerk

Er zijn hiernaast ook podcasts waarin ik zelf namens The Breathwork Movement ben verschenen. Die gaan uiteraard ook allemaal in op de kracht van de adem. Zie onder, veel luisterplezier!

Nathalie Kamp - House of Qi

Marinka Bil - Vrouwen met Impact

Alexander Heine - IJspiratie podcast

Daan van de Konijnenburg - Vuur & IJs podcast

Caroline Thijs - De Reis naar Binnen