3 x De nieuwste ademboeken voor tijdens je zomervakantie

Dé manier om de kracht van de adem te ontdekken, is hem zelf ervaren, uiteraard. Die ervaring wordt echter nog een stuk rijker wanneer je begrijpt wat er in je lichaam gebeurt en waarom dat effect zo krachtig is. Er bestaan veel goede boeken over de adem, van praktische gidsen tot wetenschappelijke boekwerken tot inspirerende eye-openers.

De boeken in dit artikel zijn recentelijk verschenen, voor het volledige overzicht van ademboeken kijk je op thebreathworkmovement.nl/boeken.

Nog een tip: Lezen is fijn, maar luisteren op Storytel is dat ook :) Luister de eerste 14 dagen gratis.

Breathe Deep van Misha Blaise

Hier kan ik persoonlijk heel blij van worden: een vrolijk en kleurrijk geïllustreerd boekje over de adem en welke impact het heeft op de werking van je zenuwstelsel. Breathe Deep is echt een super mooi boekje dat werkt als een geïllustreerde gids met zowel inspiratie als instructies over de transformerende kracht van ademhaling.

Breathe Deep is net uit, gemaakt door een Amerikaanse kunstenares, Misha Maynerick Blaise. Boek is dus wel in het Engels only. Maar dat maakt met al die mooie plaatjes echt niet uit. Staat sowieso mooi op je nachtkastje. Aanrader!

Ademen tot in je ziel van Marleen van den Hout

Dit ademboek is ook nét uit, en nét in huis, en nog niet kunnen lezen. Maar wil je sowieso vast laten weten dat het er is. Ademen tot in je ziel is het nieuwste ademboek van Marleen van den Hout, de grondlegster van de Methode Beter Ademen. Met Ademen tot in je ziel heeft Marleen al haar ademwijsheid verzameld in één boek.

‘De manier waarop je ademt laat zien hoe je in je vel zit. Collectief ademen we de hele dag door hoog en oppervlakkig. Geen wonder dat iedereen zo gespannen is...’, aldus Marleen. Ze geeft je met dit boek handvatten om met behulp van je adem blijvende innerlijke rust te creëren en een diep vertrouwen om ontspanning vast te houden. Dit boek brengt al haar ademwijsheid bij elkaar in een eenvoudige, praktische aanpak.

Adem in Adem uit van Stuart Sandeman

Dit boek is in 2022 in het Engels verschenen, in 2023 ook in het Nederlands: Adem in, Adem uit van Stuart Sandeman, een bekende breathworker uit de UK. Stuart heeft een verhaal: verloor zijn vrouw Tiff aan kanker, werkte als DJ, waardoor hij een onregelmatig leven had.

Toen hij op een dag een ademwerk workshop bijwoonde, had dit een levensveranderende impact. Onmiddellijk was hij zo gefascineerd door de effecten van de adem, dat hij zich hierin verder ging verdiepen. Met zijn boek wil hij nu ook anderen met behulp van ademhalingstechnieken leren om beter te slapen, beter met stress om te kunnen gaan of angsten te kunnen overwinnen. Kortom, een gelukkiger en gezonder leven te leven, dankzij ademwerk.

Meer boekentips over de kracht van de adem

De gehele ademboekenlijst vind je op thebreathworkmovement.nl/boeken. Enjoy!


Ontdek ook: