Relax & focus met deze gratis begeleide ademsessies (soundscapes) van Kasper van der Meulen

Hulp nodig met ontspannen en focussen? Check deze supertoffe breathing soundscapes gemaakt door Kasper van der Meulen. Video’s vind je onderaan dit artikel.

Breathing soundscapes voor meer ontspanning en focus

Het nieuwste project van ademtrainer Kasper van der Meulen: een verzameling ambient soundscapes die specifiek ontworpen zijn om jou te helpen ontspannen en focussen.

Voor meer info over Kasper van der Meulen, lees ook dit interview met hem op The Breathwork Movement.

Deze drie unieke soundscapes kun je gratis bekijken op YouTube en bevatten een mix van ambient sound (omgevingsgeluid), natuurgeluiden en kalmerende binaurale beats op 8Hz, voor een betere focus. Alle drie hebben ze een consistent tempo en droomachtige, meditatieve sfeer, waarbij je kunt kiezen tussen verschillende energieniveaus (meer energie, kalme hypnose en diepe ontspanning), zodat je precies krijgt wat je in het moment nodig hebt.

Adem in 6 sec in, 6 sec uit: optimaal voor rust en balans in je zenuwstelsel

Om je ervaring te versterken kan je de visuele animatie op het scherm volgen, waarop je kunt mee ademen. Staar naar het midden van je scherm en synchroniseer je adem met het 6 seconden in - 6 seconden uit ademhalingspatroon: ideaal om je zenuwstelsel tot rust te brengen.

Hoewel de nummers bewust lang zijn gemaakt (1 uur) om je echt tot super diepe ontspanning te kunnen brengen, raadt Kasper aan om eerst met je ademhaling de in/uit-animatie te volgen totdat je een positieve verandering opmerkt in de manier waarop je je voelt (kalmer, meer ontspannen, meer gefocust, meer bij jezelf). Laat daarna de muziek op de achtergrond opstaan, als zalvende, kalmerende achtergrondgeluiden terwijl je intussen bezig bent je to-do lijst af te vinken. Als je merkt dat je je concentratie kwijtraakt of je je gestrest voelt, val dan gewoon terug op het begeleide ademhalingspatroon (volg het scherm) om terug tot jezelf te komen. Maar voel je vooral ook vrij om zelf te ervaren en uit te vogelen wat voor jou het beste werkt.

Kasper zegt er zelf over: “Ik heb al mijn laptopwerk gedaan met deze soundscapes op de achtergrond, en het heeft me super geholpen!” 🙌🏻

Voor meer info over Kasper en zijn werk - onder meer de meest uitgebreide online breathwork training - kijk op breathworkmasterclass.com.



Bekijk ook: