Doe mee aan 'The Breathwork Study' - wetenschappelijk onderzoek naar ademwerk

Foto: Renske Lemstra

Er wordt steeds meer wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van Breathwork, en dat is goed nieuws! De positieve ervaringen van mensen op zowel fysiek, mentaal als emotioneel vlak spreken boekdelen, toch is onderbouwing vanuit de wetenschap goed (en nodig!) om meer draagvlak te krijgen, bijvoorbeeld ook in de medische wereld.

The Breathwork Study van Imperial College London

Op dit moment loopt er in London een onderzoek naar de effecten van breathwork, waar jij als je wilt aan kunt deelnemen. Dit kan als je van plan bent om deel te nemen aan minstens een ademwerk sessie tussen nu eind april, waarbij je vragen wordt gesteld over je beweegredenen en ervaringen. Het onderzoek wordt georganiseerd door de Psychedelic Research Group van het Imperial College London.

Op deze pagina vind je meer informatie en hoe je kunt deelnemen. De onderzoeksgroep is flexibel met de definitie van breathwork (kan dus elke stijl en soort zijn), ze geven aan “Echt geïntrigeerd te zijn om te zien wat mensen als techniek of methode kiezen en waarom precies, en vervolgens zijn we benieuwd naar alle uiteenlopende resultaten en effecten op basis van deze ademtechnieken en -methodes). In principe kan je dus doen wat je wilt.

Het kan zijn dat je een ademsessie ondergaat samen met een facilitator, maar ook door een app te gebruiken kan je meedoen, bijvoorbeeld met Othership of The Breath Source. “We willen gewoon vastleggen wat mensen 'in de echte wereld' doen!”, aldus de researchers.

Meer info en deelnemen kan hier:


Bekijk ook: