5 x de beste ademtools om direct mee te ontspannen

Meer innerlijke rust, minder stress, lekkerder in je vel zitten, een betere nachtrust… Hoe doe je dat? Self-care is altijd het antwoord. Maar goed voor jezelf zorgen is makkelijker gezegd dan gedaan, vandaar hier 5 tools die je gaan helpen.

1. Moonbird

Een persoonlijke ademcoach, die je altijd en overal begeleidt, wanneer je het maar nodig hebt? Moonbird is dat. En meer.

Moonbird is de eerste ademhalingstool op aarde die past in de palm van je hand, en je helpt met ontspannen, kalmeren en beter slapen, waar en wanneer je maar wilt. Het is een prachtig gedesigned apparaatje dat uitzet en inkrimpt in je hand. Leg het in je hand, adem mee op het kalme ritme en je voelt direct de ontspanning over je heen glijden. Het werkt snel, simpel en intuïtief, want ja: het werkt dankzij een kalme ademhaling en dat is nog altijd de beste manier om tot rust te komen, fysiek en mentaal.

Moonbird is bovendien een slimme tool: het heeft een sensor die je hartritme, hartritmevariabiliteit (indicator van een flexibel zenuwstelsel en goede gezondheid) en hartcoherentie kan meten. Dat lees je uit via de bijbehorende app, die ook nog eens vol staat met ademmeditaties en -oefeningen. Zo kan je niet alleen direct voelen dat je ontspant, maar zie je ook wat de oefeningen effectief doen met je lichaam.

Moonbird verlaagt je stresslevels, ontspant je spieren, vermindert angst en verbetert je nachtrust.

Vooral mensen die kampen met stress, angst, paniek, veel zorgen en slechte nachten hebben ontzettend veel baat bij moonbird, maar feitelijk behaalt iedereen gezondheidsvoordeel uit een kalmer adempatroon. Ademen met moonbird is fijn, leuk én goed voor je. Het is de manier om eenvoudig je zenuwstelsel te trainen richting meer balans en innerlijke rust.

Moonbird komt in vier kleuren en is te koop voor €179 via moonbird.life.

2. Breathwork app Othership

We zoeken allemaal naar manieren om meer ontspanning en balans in ons leven te vinden, iets wat vaak stiekem toch wel moeite kost of veel tijd van ons vraagt. Om het een stuk makkelijker te maken en je in een paar minuten een compleet andere gemoedstoestand te laten ervaren, hebben de makers van Othership hun breathing app ontwikkeld.

Othership heeft oneindig veel goede sessies, in alle stijlen en lengtes, voor elk denkbaar moment.

Othership kun je zien als een soort Netflix van breathwork: de app staat bomvol gevuld met meer dan 500 ademsessies, in elke stijl en lengte. Of je nu 2 minuten tijd hebt of een uur, en of je nu meer energie en focus wilt of juist diepe ontspanning: je vindt voor elke situatie een fijne sessie waar je direct baat bij hebt. En je hebt het altijd bij je, net als je adem.

Alle sessies op Othership zitten super goed in elkaar, met te gekke muziek en de beste (Englstalige) breathwork coaches. Ervaar het zelf, je kunt 7 dagen gratis proberen - ik zeg: doen! ;-)

3. Adem- en slaaprobot Somnox

Een robot in je bed zodat je beter kunt slapen? Je kunt je afvragen of dat werkt, maar geloof me: Somnox is een waardevolle investering als je een betere nachtrust zoekt.

Somnox is een knap ontworpen apparaat dat kan ademhalen en je zo begeleidt richting meer rust en ontspanning, in zowel je lijf als je hoofd. De ‘robot’ (eerder een soort knuffelkussen) helpt je om makkelijker in slaap te vallen, sust je terug in slaap wanneer je ‘s nachts wakker wordt en door kalmer adem te halen verbetert Somnox ook de algehele kwaliteit van je slaap.

Je ademhaling vertragen is dé truc voor een goede nachtrust. Somnox helpt je daarbij.

Je haalt Somnox in huis voor €549. Ja, dat is een flink bedrag. Maar als je je bedenkt dat je hier meer rust, betere nachten (en dagen) en een betere gezondheid voor terugkrijgt, dan is het de eenmalige investering zeker waard. Je mag hem bovendien 30 dagen vrijblijvend proberen. Niet goed? Geld terug.

4. De Flowee Spijkermat

Een zalig ding is het: de Flowee Spijkermat. Even wennen in het begin, die scherpe prikkels in je rug, maar he, het werkt super krachtig en fijn. Als er iets is wat snel kalmeert, is het liggen op een spijkermat, hoe gek het ook moge klinken.

Ga er rustig op liggen en binnen enkele minuten ervaar je ontspanning van je spieren en innerlijke rust. De scherpe uiteindjes van de spijkermat, ook bekend als acupressuur- of shaktimat, prikken in de zenuwuiteinden van je huid. Hiermee stimuleer je de doorbloeding, kunnen afvalstoffen sneller en beter worden afgevoerd en maakt je lichaam gelukshormonen (endorfine en oxytocine) aan, die zorgen voor extra ontspanning en vermindering van pijn.

Verrassend genoeg heeft de Flowee echt een ontspannende werking en het ligt heerlijk.

De mat werkt voor een waslijst aan klachten, waaronder nek en schouderissues, betere ontspanning bij spieren die vastzitten, slaapproblemen, burnoutklachten en stress, fibromyalgie, pijnlijke en vermoeide voeten, hielspoor en wintertenen en chronische en reumatische pijnklachten. Het liggen op Flowee een superfijne manier om je adem te vertragen, je spieren te ontspannen en de dag volledig van je af te laten glijden.

Je haalt een Flowee spijkermatje in huis vanaf €32,50. Je kunt alle matten altijd 30 dagen uitproberen.

5. Een goed boek over de adem

Een goed boek lezen is natuurlijk sowieso al een vorm van self-care. Er eentje lezen waar je ook nog iets van kunt opsteken, is natuurlijk helemaal mooi. Wanneer je eenmaal meer gaat ontdekken over de ademhaling, en hoe je deze kan inzetten voor meer rust en ontspannen, dan gaat er een wereld voor je open. Je zult gaan zien dat je zoveel meer invloed hebt op de werking van je lijf, dan je denkt.

Zie ook dit artikel: 10 x de beste boekentips over de ademhaling. In de boekenlijst van The Breathwork Movement vind je er nog meer. Hier vast twee boeken die je zeker niet mag missen.

Breath / Het Nieuwe Ademen

Als je één boek over de ademhaling zou ‘moeten’ lezen, dan is het Het Nieuwe Ademen (Engels: Breath, the new science of a lost art). Dit boek werd een instant New York Times bestseller en dat is geheel terecht. Journalist James Nestor heeft er een meesterwerkje van gemaakt.

Hij is langsgegaan bij artsen en psychologen, yogi’s en breath instructors, wetenschappers en historici en zijn ervaringen en bevindingen: allemaal even fantastisch op papier gezet. Niet alleen voor ‘ademgekkies’, werkelijk voor iedereen is dit interessante kost.

 

Blijven Ademen

Een super eenvoudig en doeltreffend geschreven boek dat je alles leert over hartcoherentie. Hartcoherentie als antwoord op burn-out, hyperventilatie en stress. Hartcoherentie is feitelijk de beste toestand waar je je lichaam in kunt krijgen, je hele systeem kan zo namelijk optimaal zijn werk doen. Dit heeft impact op je gezondheid, fitheid, gemoedstoestand, stresslevels, slaap en nog zoveel meer.

Blijven Ademen werkt als een coachingstraject, je doorloopt de stappen over een aantal weken tijd, en gaat hierin steeds een stapje verder in je proces naar een gebalanceerd zenuwstelsel.

Blijven Ademen is informatief, simpel en praktisch: een boek waar je direct mee aan de slag kunt en wat je ogen op een nieuwe manier kan openen.


Meer inspiratie voor goede ademtips, -tools en -trainingen?
Kijk bij de Favorites van The Breathwork Movement ->


Bekijk ook: