De wetenschap over langzaam ademen: dit is waarom het je gezondheid verbetert

Vermoeidheid, concentratieproblemen, hoofdpijn, rugpijn, slapeloosheid, emotioneel instabiel, spastische darmen, angst, onzekerheid, burn-outverschijnselen… Een hele berg klachten die velen van ons helaas niet vreemd zijn. Allemaal veroorzaakt door de grootste sluipmoordenaar van de moderne tijd: chronische stress.

Wist je dat langzaam ademen wel eens de verlossing kan brengen? Ik schreef er een artikel over op Holistik.nl, met alles wat je erover wilt weten.

Langzaam ademen & de wetenschap: dit is waarom het je gezondheid verbetert

Nikki: ‘Ademhalen. Het is het eerste wat we doen als we geboren worden en het laatste voordat we dood gaan. En daartussenin? Dan besteden we er over het algemeen weinig aandacht aan. Waarom zouden we ook? We doen het ruim 20.000 keer per dag en – gelukkig – geheel automatisch. Nadenken over je ademhalen is dus in feite niet nodig, al is het aan te raden dit wel vaker te doen.

Ademhalen is namelijk het meest vitale onderdeel van je bestaan. En de manier waarop je ademt is van grote invloed op je fysieke, emotionele en mentale gezondheid. Dat weten we vaak niet, of we hebben niet door dat we op een manier ademen die onze goede gezondheid ondermijnt. 

Lees verder op Holistik.nl.