Is breathwork de nieuwe yoga?

Het is gratis, het is toegankelijk, het is super krachtig, en het Global Wellness Institute bekroonde het tot een van de beste wellnesstrends van 2021. Breathwork is booming, en here to stay. Waarom is dat zo?

De opmars van breathwork

Eerst was er yoga. Toen kwam meditatie. En nu? Nu wordt breathwork steeds meer omarmd als dé manier om stress en spanning te ontladen en zelf zorg te dragen voor je fysieke en mentale gezondheid.

Lees ook: WAAROM IS DE ADEMHALING ZO'N KRACHTIGE TOOL?

Breathwork (of ademwerk) is een brede term, die staat voor alle verschillende ademhalingstechnieken die je kunt toepassen om stress te verminderen, je gedachten te kalmeren, je lichaam energie of juist diepe ontspanning te geven, focus, kracht en inspiratie te brengen en je dieper in contact te laten komen met je gevoelswereld en je ware kern. Breathwork heeft dit allemaal in huis en werkt prachtig en direct. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen er enthousiast over worden.

Lees ook: 14 REDENEN OM VANDAAG NOG MET ADEMWERK TE STARTEN

Is breathwork de nieuwe yoga?

Breathwork heeft me uit mijn burnout geholpen en heeft het patroon van altijd anderen pleasen doorbroken. Ik voel me meer succesvol, ervaar meer innerlijke rust en haal meer voldoening uit het leven. Ik ben weer in controle.
— Uit de video: 'Is breathwork the new yoga?'

Bekijk deze video van Bloomberg die de trend mooi omschrijft: “It is about to be everywhere. Is breathwork the new yoga?”:

Lees ook: WAAROM IS BREATHWORK ZO KRACHTIG? 35 ADEMCOACHES LEGGEN UIT WELK EFFECT HET OP HUN LEVEN HEEFT

Aan de slag met breathwork: hoe te beginnen?

Als breathwork nieuw voor je is, is het altijd aan te raden naar een goede ademcoach te gaan, voor de juiste begeleiding. Maar uiteraard kan je zelf ook al met simpele ademtechnieken aan de slag. Je zult al snel de effecten ervaren.

Hulp nodig welke techniek voor jou geschikt is? Lees ook dit artikel: HOE KIES JE DE JUISTE ADEMHALINGSTECHNIEK?.

Een goede ademcoach vind je in de coach finder. Mocht je eerst persoonlijk op weg geholpen worden, plan dan een ademconsult.

Je adem is een super krachtige tool die je altijd bij je hebt. Wanneer je hem goed leert te gebruiken, heb je goud in handen 🙏


Bekijk ook: