Breathing Pavilion: kalmerende installatie van kunstenaar Ekene Ijeoma

Tijdens deze hectische tijden heerst er (extra) veel onrust, stress en angst. We vergeten te ontspannen, het lukt niet meer goed of kunnen het niet omdat het niet ‘kan’ of ‘mag’. Reden voor kunstenaar Ekene Ijeoma om een publieke installatie te creëeren die mensen helpt bij ontstressen en ontspannen: The Breathing Pavilion.

Ontspannen en ontstressen dankzij je ademhaling

Breathing-Pavillion_05.jpeg

The Breathing Pavilion staat in Brooklyn, NY, en bestaat uit een cirkel van twintig pilaren die van kleur veranderen. Het idee is om met je ademhaling de beweging van de kleuren te volgen, het werkt super mediterend en je ervaart een directe verlichting van spanning en stress. De kunstenaar wil zo aandacht vragen voor en bijdragen aan een beter mentaal welzijn, iets wat in deze tijden zo hoognodig is.

Bewust ademhalen is de snelste en meest effectieve manier om te ontspannen en emoties te reguleren, dat gegeven heeft de Ekene Ijeoma aangegrepen bij het creëren van dit werk. Je zal het effect al snel merken als je in de cirkel gaat staan. “De techniek snel onder de knie te krijgen en kun je er ook thuis gebruik van maken.”, aldus de kunstenaar. Mooi werk!

Meer info: Studioijeoma.com