Kan je genezen met ademtherapie?

Een goed artikel op RTLnieuws.nl, ‘Genezen met ademtherapie’: over hoe een 'juiste' ademhaling wonderen doet voor je gezondheid: meer energie overdag, beter slapen – en het met de juiste begeleiding ernstige of langdurige klachten kan laten verdwijnen.

Ademtherapie voor een goede gezondheid

Ademtherapeuten Bart Eigenhuis en Steven Zwerink leggen in het artikel uit hoe het werkt. Zo geeft Bart aan:

"In de afgelopen eeuw hebben we slechte leef- en eetgewoontes gecreëerd. Door welvaart zijn we vergeten hoe we ons lichaam uitdagen, terwijl dat juist zo belangrijk is om je lichaam gezond te houden. Een van de dingen die je kunt doen om je lichaam meer uit te dagen, is beter ademen. Dit kan grote, positieve gevolgen hebben voor je gezondheid. Aan de andere kant veroorzaakt een verkeerde ademhaling problemen."

Buteyko en Epiphora

Bart is met name gespecialiseerd in Buteyko. Steven past hier ook onderdelen van toe, en is daarnaast gespecialiseerd in de techniek genaamd Epiphora. Hierover is op dit platform ook al veel geschreven, door de vele positieve resultaten die ermee worden behaald. Steven legt in het RTL artikel uit dat de Epiphora-methode de doorbloeding richting je brein herstelt.

"Dit is belangrijk, omdat een verkeerde doorbloeding zorgt dat je lichaam in stresstand schiet. Je kunt het dan laten masseren, medicatie slikken of rust nemen tot je een ons weegt, maar zolang die doorbloeding niet goed kan plaatsvinden, boek je weinig resultaat. Bij Buteyko wordt ook gekeken naar een goede doorbloeding, maar minder focus gelegd op de houding van het gehele lichaam door middel van fysieke bewegingen."

Meer lezen:

Kijk op rtlnieuws.nl voor het volledige artikel (journalist: Paula Vaarkamp).
Meer over Epiphora lees je hier.