Wim Hof leert kinderen bewust ademhalen tijdens World Breathing Day

Zondag 11 april 2021 is het World Breathing Day. Een jaarlijks terugkerend event, met vele internationale sprekers en activiteiten, bedoeld om iedereen wereldwijd de helende en verbindende kracht van de adem te laten ervaren en vieren.

World Breathing Day: Spotlight op de helende kracht van de adem

In feite is het natuurlijk elke dag ‘ademdag’. Je ademt zo’n 20.000 keer per dag en over de hele wereld adem je dezelfde lucht in, toch sta je er waarschijnlijk nauwelijks stil bij hoe je ademt en hoe fundamenteel de adem eigenlijk is. De adem verbindt je met jezelf (je lichaam, je geest, je hart, je intuïtie), met elkaar en met de aarde.

De International Breathwork Foundation (IBF) heeft World Breathing Day in het leven geroepen om je ogen te openen voor de immense kracht die de adem in zich heeft, voor het verbeteren van je gezondheid, je bewustzijn, onze relaties onderling en het welzijn van alle levende wezens op aarde. Vele sprekers komen tijdens World Breathing Day aan het woord om je te laten inzien wat een optimale en bewuste ademhaling voor je kan betekenen. En dat is oprecht veel!

World Breathing Day: sprekers & side-programma

World Breathing Day is voornamelijk een online event, dat over alle wereldwijde tijdzones heen plaatsvindt. Er wordt veel gesproken over de adem, maar je kunt ook meedoen aan sessies! Denk aan een introductie van BioDynamic Breathwork en Trauma Release System® (BBTRS) met Giten Tonkov, een Shamanic Breathing sessie met Danielle Dewilde en een adem/meditatie sessie met Judith Kravitz (Transformational Breath®).

Het hele schema inclusief alle tijdzones vind je hier.

‘Deep Breath’: special event voor kinderen met o.m. Wim Hof en James Nestor

deepbreath-wimhof.jpeg

Speciaal voor World Breathing Day heeft The Global Classroom (internationale liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor kids, scholen en educatie) een tof online event georganiseerd: Deep Breath. Hiervoor hebben ze niemand minder dan Wim Hof uitgenodigd, samen met allerlei interessante wetenschappers, sporters, youtubers en andere special guests, waaronder James Nestor, van het boek Breath en zanger en breathwork-lover Jason Mraz. Zij zitten klaar om kinderen het belang van bewust ademhalen te leren en al hun vragen te beantwoorden.

Het idee is om maar liefst 6 miljoen kids wereldwijd te bereiken met dit event, dat samen met de World Health Organization wordt georganiseerd. Super tof!

Deep Breath wordt op zondag 11 april om 17:30 Nederlandse tijd uitgezonden via het Youtube kanaal van The Global Classroom.

To celebrate World Breathing Day, The Global Classroom, in collaboration with James Nestor, world-renowned author, is thrilled to present our seventh classro...

World Breathing Day: alle informatie

World Breathing Day vindt plaats op 11 april 2021. Voor meer info: