De Volkskrant: Vijf bewuste ademhalers over de voordelen van ademwerk

Een mooi artikel in De Volkskrant over de voordelen van bewust ademhalen: ‘High on your own supply’: vijf bewuste ademhalers over de voordelen van ademwerk.

Bewust ademen helpt mij om nieuwe perspectieven op te doen en los te komen van de waan van de dag. Dat komt mede door het high-gevoel dat je kunt krijgen aan het eind van een sessie. Dat voelt zo bijzonder, om letterlijk high on your own supply te zijn.’

De voordelen van ademwerk

Uit het artikel: ‘Bewust ademen is het spirituele circuit ontstegen. Steeds meer mensen doen ‘ademwerk’ om de stress die hun andere werk oplevert enigszins te compenseren. Ceo’s in Silicon Valley letten op hun ademhaling, grote sterren als Beyoncé en Justin Bieber zweren bij ademhalingsoefeningen en Hillary Clinton raadde de wisselademhaling aan in een interview met CNN.

Ook ademen als middel tegen stress en ziekte wint terrein. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat het boek Breath: The New Science of a Lost Art (Het Nieuwe Ademen, in het NL) van de Amerikaanse wetenschapsjournalist en -schrijver James Nestor de bestsellerlijst van The New York Times haalde. En uit de populariteit van ijsbadfanaat Wim Hof, die zijn ademhalingstechnieken uitlegt in zijn door miljoenen mensen bekeken youtubevideo’s...’

In het stuk komen 5 ademhalers aan het woord, waarbij ze uitleggen wat ademwerk voor ze doet. Lees verder op Volkskrant.nl.

Beeld Marijn Scheeres