Hoe je via je ademhaling direct stress kunt verminderen

Het thema van de Week van de Werkstress in 2020 was: blijf in balans. 'In balans' is niet iets wat we altijd kunnen zijn, dit is simpelweg onmogelijk. Maar het is wel iets wat we bewuste aandacht kunnen geven. En soms is balans dichterbij dan je denkt.

Wanneer je op een gestreste manier ademt, voel je je ook gestrest

Door je adem bewust te sturen heb je niet alleen direct invloed op fysiologische processen zoals je hartslag en je bloeddruk, maar ook op hoe je je voelt. Je emoties en je staat van zijn is direct gelinkt aan de manier waarop je ademt.

Adem je op een gestreste manier, dan voel je je ook gestrest. Draai je dit om, dan gaat er een kalme wereld voor je open.

Wanneer je op een kalme manier ademt, voel je je ook kalm

Neem nu eens drie lange, trage, diepe ademhalingen. Doe je ogen dicht en adem langzaam, volledig in, en volledig uit. Voelt goed? Ga hier dan een paar minuten mee door. Sluit jezelf even af van de buitenwereld. Dit is een cadeau voor je binnenwereld. Zo simpel kan het al zijn, niets zo effectief en heilzaam als een bewuste adempauze.

Meer hieronder ontdek je in het gratis ebook: What the Breath, Ontdek de kracht van de adem, het beste medicijn tegen stress. Of volg de Basiscursus Ademwerk zodat je vandaag nog met je ademhaling aan de slag kunt voor een relaxter leven. Je ervaart direct het verschil!


Bekijk ook: