Aan de slag met ademwerk? Start met deze 3 praktische tips

Je adem is de krachtigste zelfhulptool die er is. Het zorgt snel en direct voor meer rust en balans, minder stress, een betere nachtrust, een fitter en gezonder lichaam, beter omgaan met emoties en meer innerlijke kracht, energie en focus.

Klinkt prachtig, maar de vraag is: hoe doe je dat? Zonder direct naar een ademcoach, -training of breathwork sessie te hoeven? Deze drie simpele tips helpen je om elke dag beter te ademen. Je zult merken: dat is nog leuk ook.

1. Zet een ademhalingsapp op je telefoon

Ook al zouden we hem wat vaker weg mogen leggen, je telefoon heb je altijd en overal bij je. Perfect om hier wat goede en handige ademhalingsapps op te zetten, zodat hij je niet alleen helpt altijd en overal online te zijn, maar ook af en toe juist het omgekeerde voor je doet.

Dit artikel geeft vijf tips voor praktische ademhalingsapps, waarmee je heel makkelijk overal waar je bent een snelle ademhalingsoefneing kunt doen, voor instant ontspannen en ontstressen.

De fijnste breathwork app, gevuld met allerlei interessante ademsessies, is Othership. Othership is een soort Breathwork Netflix: vele goede on-demand ademsessies in alle stijlen, soorten en lengten, op toffe muziek (Engels gesproken). Via deze link kan je de app 14 dagen gratis proberen.

House of Deeprelax is de fijnste Nederlandstalige ontspanningsapp, vol prachtige yoga nidra sessies (geleide meditaties/hypnoses die diepe ontspanning brengen) en ook ademsessies. Ingesproken door Eliane Bernhard met haar kalme, zalvende stem. Via deze link kan je de app 1 maand gratis proberen.

Wim Hof heeft ook een app, die handig is als je deze practice in je dagelijkse ritueel wilt opnemen. De Wim Hof ademhalingstechniek is er een die je niet de hele dag door doet, maar één keer per dag (of een paar keer per week), levert ontzettend veel op.

Dus, wanneer je naar je telefoon grijpt, probeer eens wat vaker adempauze in te lassen, in plaats van je mail te checken of je Instagram-feed door te scrollen :)

2. Doe elke dag ademhalingsoefeningen op muziek

Een adempauze inlassen is ontzettend heilzaam, maar het is in de praktijk toch vaak lastig om het ook daadwerkelijk te doen.

Een goede tip om vaker een ademhalingsoefening te doen en je adembewustzijn te trainen, is Breathing Music: muziek die speciaal gemaakt is voor het doen van ademhalingsoefeningen.

The Breathwork Movement heeft deze muziek ontwikkeld samen met componist Adrian Kuipers, speciaal voor 3 krachtige, ontspannende ademhalingsoefeningen die je elke dag kunt doen: Box Breathing, Hartcoherentie en de 4-7-8 ademhaling.

Kijk hier voor meer info:

3. Volg de Masterclass Ademwerk

Via je adem ben je zelf in staat om invloed uit te oefenen op je gezondheid, stresslevels, slaap, innerlijke rust en geluk in je leven. En dat is helemaal niet zo moeilijk, als je tenminste begrijpt hoe het precies werkt.

Op dit platform vind je uiteraard veel informatie en inspiratie, coaches, tips en trucs, opleidingen, cursussen, boeken en nog veel meer. Alles om jou op weg te helpen met een betere ademhaling en dus ook een beter leven.

Als je niet goed weet hoe en waar te beginnen, is er de Masterclass Ademwerk: essentieel voor een goed basisbegrip van de kracht van de adem, zodat je er vandaag nog mee aan de slag kunt.

Wil je vervolgens live verder met een goede breathwork coach, dan is dat zeker aan te raden. Kijk in de Adem Agenda voor een mooie groepssessie bij jou in de buurt, of vind jouw ademcoach via de breathwork finder.


Bekijk ook: