Breath / Het Nieuwe Ademen: het beste boek over de ademhaling

Als je één boek wilt lezen over de wonderlijke wereld van ademhalen, dan is dat Breath, the new science of a lost art, verschenen in het Nederlands als Het Nieuwe Ademen. Dit boek biedt ontzettend veel interessante, relevante en praktisch toepasbare informatie over de ademhaling. Een must read voor als je gezondheid je lief is.

De manier waarop we ademen is van levensbelang

Breath is een boek van James Nestor, een Journalist uit Californië die de afgelopen jaren volledig in de wereld van ademhalen is gedoken. Nestor beschrijft vol humor en zelfspot zijn zoektocht naar het ideale ademen en alle vormen van ademcursussen die bestaan. Wat blijkt? Hoe we ademen en de mate waarin we ons hier bewust van zijn maakt alle verschil. Het boek werd na verschijnen een instant New York Times bestseller en dat heeft een reden.

Een onverwacht fascinerend boek!
— CBS

Niets zo essentieel voor je gezondheid als goed ademen

Wat je eet, hoeveel je sport, hoe slank of hoe jong je bent: het maakt allemaal niéts uit als je niet goed ademt. Er is niets essentiëler voor onze gezondheid en ons welzijn dan ademen: in en uit, zo’n 25.000 keer per dag. Maar - zo blijkt - als mens zijn we het vermogen om op een goede, gezonde manier te ademen ergens onderweg verloren, en dat heeft drastische gevolgen. Zo luidt de achterflap.

James Nestor is de wereld rondgereisd om uit te vinden wat en waar het is misgegaan met onze ademhaling en hoe we het weer kunnen oplossen. Het boek neemt je mee op die reis, op bezoek bij artsen en psychologen, yogi’s en breath instructors, wetenschappers en historici. Hij doet waanzinnige vondsten, superinteressante kost. Niet alleen voor ‘ademgekken’, nee: voor iedereen.

Bestel op Bol.com: Breath, the new science of a lost art / Het Nieuwe Ademen.

James Nestor over zijn boek Breath, the new science of a lost art, verschenen in het Nederlands als Het Nieuwe Ademen.