Waarom je ademhaling je geheime superpower is

Waarom ademen zovelen van ons op een ongunstige manier? Wat is een verkeerde ademhaling? En waarom is het zo belangrijk om er aandacht aan te besteden? Luister naar journalist James Nestor, die er een bestseller over schreef: Breath, the New Science of a Lost Art.

Een mini masterclass over de ademhaling met James Nestor

James Nestor - Breath the New Science of a Lost Art

James Nestor

James Nestor was onlangs te gast in de podcast Instant Genius, een podcast van BBC Science Focus. Instant Genius biedt je wekelijks een interessante masterclass als een hapklare podcastsnack. Deze aflevering gaat geheel in over de wonderlijke werking van onze ademhaling, en met name ook waar het mis kan gaan. Wat bij veel mensen het geval is, vaak zonder dat we het doorhebben.

Journalist James Nestor legt in heldere (Engelse) taal uit waarom zovelen van ons verkeerd ademen, en waarom het belangrijk is hier de nodige aandacht aan te besteden. “We zijn de slechtste ademhalers in het dierenrijk”, geeft Nestor aan. En “we krijgen te maken met serieuze gezondheidsaandoeningen als we niet goed ademen”. Waarom is dat zo? Luister de hele podcast hier terug:

Boek: Breath - The New Science of a Lost Art

De bestseller die James Nestor over de adem schreef, is een wereldwijd succes. Inmiddels ook in het Nederlands vertaald onder de titel: Het Nieuwe Ademen. Erg interessante kost en een oprechte aanrader, ook voor als je niet per se iets met het onderwerp hebt. Dit boek zal je ogen op vele manieren openen.