Adem je gezond, houd je longen in topconditie - Interview in Santé Magazine

Voor het Santé Magazine van september 2021 werd ik als ademexpert geïnterviewd voor hun uitgebreide dossier over de longen. Je kunt het hier teruglezen.

Adem je gezond: houd je longen in topconditie

SANTE MAGAZINE COVER.jpg

In Santé Magazine verscheen een dossier van maar liefst zes pagina’s over de longen en de ademhaling. Een fragment:

“Je longen zijn verantwoordelijk voor de zogenaamde gaswisseling in jouw lichaam”, vertelt ademhalingsexpert Nikki van der Velden, oprichter van The Breathwork Movement. “Dankzij de longen kunnen we zuurstof uit de buitenlucht in ons bloed opnemen. Koolzuurgas dat bij de verbranding in de cellen vrijkomt, blazen we via onze longen weer uit.”

Dat is van levensbelang, want ons hele lichaam, alle functies, elk orgaan, elke cel en alle spieren zijn afhankelijk van zuurstof. “Zuurstof is de brandstof voor onze cellen”, aldus Van der Velden. “De cellen hebben zuurstof nodig om energie te kunnen maken om zo goed te kunnen functioneren, helen en herstellen. We kunnen zo’n drie weken zonder voedsel en drie dagen zonder water, maar zonder zuurstof houden we het maar een paar minuten vol. Daarom zijn je longen zo belangrijk: zij zorgen dat we de zuurstof uit de lucht op kunnen nemen in ons bloed, zodat die door ons hele lijf wordt vervoerd.”

Dossier: Longen

Lees hier het dossier over de longen terug.