Podcast tip: Over het belang van goed ademhalen

Je hoort steeds meer over het belang van goed ademhalen, maar hoe zit dat? Waarom zou je aandacht moeten besteden aan je ademhaling, als je het toch al de hele dag doet? Wat is het belang van een gezonde ademhaling? En hoe kan je je mentaal en fysiek sterker voelen en meer gezondheid ervaren, door bewust te ademen? In deze podcast legt ademcoach Merel Bevaart het heel helder uit.

Wees je bewust van je ademhaling

De podcast heet VolBewust. Precies wat wij ons allemaal vaker mogen zijn van onze ademhaling. Want hoe gezond je ook eet en hoe veel je ook beweegt, een lichaam kan nooit optimaal functioneren als het niet goed ademt. Waarom is dat zo?

Merel Bevaart Ademcoach.png

Ademcoach Merel Bevaart over de kracht van ademhalen

Toen Merel tijdens een opleiding NLP ook een ‘ademdag’ voorgeschoteld kreeg, was ze in eerste instantie sceptisch. “Wat moet ik nou met een ademdag, ik kom voor NLP”. Maar toen die dag, onder leiding van ademtrainer Heleen Ytsma, eenmaal aanbrak, ging ze er volle bak in. Overdonderd was ze. “Ik was helemaal high en voelde me zo goed! Dat je dit kunt bereiken met zuurstof, daar moest ik alles van weten! En zo geschiedde, want Merel meldde zich direct aan voor de ademopleiding van Heleen.

Ademhalen wordt vaak onderschat als meest belangrijke functie van ons lichaam

Merel ging zich verdiepen en vroeg zich steeds meer af: waarom benutten wij deze essentiële functie van ons lichaam vaak niet optimaal? Wat kan je allemaal met je adem, en hoe kan het beter? Inmiddels helpt ze als ademcoach anderen om beter en bewuster te ademen ten gunste van de algehele gezondheid en het tegengaan van stress. Hierover gaat dit podcastgesprek, met Jeffrey Zwinkels van coachingsbureau VolBewust. Behandeld wordt:

  • Wat de ideale ademhaling is en wat niet;

  • Het belang van goed en bewust ademen op je algehele gezondheid en het verminderen van stress;

  • De invloed van onze ademhaling op ons sympathische (actie) en parasympathische (rust) zenuwstelsel;

  • Wat elke dag even stilstaan bij je ademhaling je kan brengen.

Je kunt de podcast hieronder beluisteren. Wil je zelf aan de slag om je ademhaling te leren kennen en van daaruit invloed uitoefenen op een betere en bewuste ademhaling? Doe dan de oefening die Merel speciaal voor deze podcast heeft opgenomen. Ga naar merelscoaching.nl/audio.


Wil jij aan de slag met een goede ademcoach bij jou in de buurt? Kijk dan in de coach finder!