Sfeerverslag Breathwork Masterclass Gathering Kasper van der Meulen - 2023

In Nederland zijn veel goede ademopleidingen te vinden, een daarvan wordt gegeven door Kasper van der Meulen: de Breathwork Masterclass. Het was de eerste opleiding die ik zelf deed, dus ook de plek waar het voor mij allemaal begon.

Elk jaar organiseert Kasper met zijn team een zogenoemde ‘Gathering’, een samenkomst / verdieping / 5-daags retreat vanuit zijn opleiding.

Breathwork Masterclass Gathering 2023

De Breathwork Masterclass Gathering is onderdeel van de opleiding van Kasper van der Meulen, al is het optioneel om hierbij te zijn. Je kunt het zien als een uitgebreid, 5-daags retreat waarin iedereen uit de opleiding jaarlijks samenkomt. En dat is inmiddels een flinke groep van mooie, kundige mensen uit binnen- en buitenland. Dit jaar waren we met 70+ man/vrouw, waarvan sommigen zelfs zijn ingevlogen vanuit de USA en Hongkong.

Even kort hoe dit retreat werkt: je krijgt een uitnodiging als je Level 2 en/of Level 3 van de opleiding hebt afgerond. Daar kom je terecht nadat je zelf online Level 1 hebt gedaan. Level 1 alleen al is een waanzinnig waardevolle ademcursus (de beste/enige in zijn soort als je het mij vraagt) die je ook los kunt volgen - dus ook zonder verder de opleiding in te gaan - als je alles over de werking van de adem en het zenuwstelsel wilt weten.

De Breathwork Masterclass Gathering 2023 vond plaats van 23 t/m 27 augustus, zoals altijd bij het New Eden Retreat Center in Hemrik, Friesland, waar ook Level 2 en Level 3 van de Breathwork Masterclass plaatsvinden. Dat is zo’n fijne plek! Groen, groot, weids, kalm, sereen, bosrijk, warm, catering waar je U tegen zegt, en genoeg ruimte om te ademen, verstillen, bewegen, spelen, verbinden, aarden, opwarmen (sauna), afkoelen (ijsbad), ontdekken, experimenteren en verwonderen.

Uit Kaspers opleiding zijn inmiddels al vele inspirerende coachprofessionals voortgekomen, elk met een eigen achtergrond, allemaal even kundig en uniek in zijn/haar soort. Fysiotherapeuten, wetenschappers, gynaecologen, voedingsdeskundigen, muzikanten, personal trainers, event organisatoren, energy workers, biohackers, natuurgidsen, rouwexperts, en nog veel meer. Allen met een grote passie voor de adem. De adem is immers met alles en iedereen verweven en kennis hiervan verrijkt het leven - zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

Sfeerverslag Breathwork Masterclass 2023

Aangezien een foto soms meer zegt dan duizend woorden, deel ik hier graag een selectie aan mooie beelden (geschoten door Kelly Dietz).

En om er toch een paar woorden aan te geven, mag je weten dat ik oprecht onder de indruk ben van deze week. Kasper heeft niet alleen enorm veel kennis en inzicht, hij kan dit op een ongelofelijk inspirerende manier overbrengen. Daarnaast zie ik steeds meer de speelsheid en creativiteit van hem tot uiting en bloei komen, door te experimenteren, verhalen te vertellen, grappen te maken, muziek te componeren ‘on the spot’ en op zijn unieke manier anderen uit te nodigen tot introspectie én verbinding. Dat is een grote gave, en het is heerlijk en inspirerend je hieraan bloot te kunnen stellen. Geldt overigens niet alleen voor Kasper, het team dat hij om zich heen heeft verzameld, is goud waard ❤️ Tot volgend jaar ;-)

Meer info: Breathwork Masterclass opleiding

Voor meer informatie over de Breathwork Masterclass van Kasper van der Meulen en zijn team, kijk op breathworkmasterclass.com. De opleiding bestaat als gezegd uit drie levels, waarbij Level 2 en 3 live zijn, en Level 1 online gevolgd kan worden. Level 1 kan je ook losstaand volgen, als de meest uitgebreide, inspirerende en informatieve ademtraining die je maar kunt bedenken. Kijk hier voor meer info over Level 1. Als je ook zo’n gathering wilt meemaken, doe dan minstens Level 2 mee, dan krijg je vanzelf de uitnodiging.

PS. Ben je nog niet bekend met het werk van Kasper, kijk dan ook eens naar zijn Hack Your State mini masterclass: 5 mini sessies begeleid door Kasper op de handpan, fijn!

Ook een retreat bijwonen?

Een (adem)retreat is het beste wat je jezelf kunt geven. Er wordt ontzettend veel moois georganiseerd door diverse ademcoaches. Kijk daarvoor in de agenda, en filter op retreats. En lees dan eerst ook dit artikel, mocht je nog twijfelen :)

10 REDENEN WAAROM JE JEZELF (MINSTENS ÉÉN KEER IN JE LEVEN) EEN ADEMRETRAITE WILT GUNNEN


Bekijk ook: