Beter ademen was nog nooit zo makkelijk met ademhalingsoefeningen op muziek

We doen het allemaal, de hele dag en nacht door, en toch doen we het niet altijd op een gunstige, gezonde manier: ademhalen. Ademhalingsoefeningen helpen om beter en bewuster te ademen, en Breathing Music maakt het je extra makkelijk: kalmerende ademhalingsoefeningen, op muziek!

Het belang van een goede, gezonde ademhaling is groot

We ademen allemaal, dik 20.000 keer per dag en hoeven er niet over na te denken. Hoe ontzettend fijn en handig dat je lichaam zichzelf stuurt, stel je voor als dit niet zo zou zijn. Toch ademen de meesten van ons niet meer op de manier zoals die bedacht is door moeder natuur. We ademen vaak te veel, te snel, te oppervlakkig of door de mond. We kunnen nog zo gezond eten en genoeg bewegen wat we willen, maar als we standaard op zo’n gestreste manier ademhalen, kan ons lichaam nooit optimaal functioneren.

Het maakt niet uit hoe gezond je eet, hoeveel je beweegthoe dun of slim of jong je bent: het maakt allemaal niet uit wanneer je niet goed ademt. Er is niets essentiëlers voor onze gezondheid en ons welzijn dan ademhalen.
— James Nestor

Het nut van het doen van ademhalingsoefeningen

Regelmatig een ademhalingsoefening doen, is erg heilzaam om je bewust te maken van je adem, om je in het moment ontspanning te brengen en om ongunstige adempatronen te doorbreken.

Dagelijks ademhalingsoefeningen doen is erg belangrijk als je je gezond en fit wilt voelen, maar hoe pas je ze in in je dag? Vaak is het “te druk” om ergens 5 minuten adempauze te nemen op een dag, maar eigenlijk zijn dat slecht excuses. Iedereen kan een paar minuten vinden.

Dat gezegd hebbende, blijvend patronen doorbreken is een van de lastigste zaken die bestaan. Vandaar dat The Breathwork Movement Breathing Music heeft ontwikkeld, samen met componist Adrian Kuipers. Dit is muziek speciaal voor ademhalingsoefeningen die je altijd en overal bij je hebt, zodat je alleen maar hoeft te gaan zitten en mee te ademen op de klanken. Makkelijker kan niet.

Breathing Music: ademhalingsoefeningen op muziek

Lang zocht ik naar simpele maar krachtige kalmerende ademhalingsoefeningen op speciaal hiervoor gemaakte muziek. Klanken in helende frequenties die jou precies aangeven hoe je moet ademen. Snel naar diepe ontspanning: uit je hoofd, in je lijf.

Maar wat ik zocht kon ik niet vinden. Dus toen ik componist Adrian Kuipers ontmoette, die prachtige muziek makt speciaal om op te ademen, toen wist ik wat ons te doen stond. Samen hebben we Breathing Music gemaakt, voor je dagelijkse ontspannende ademhalingsoefeningen.

Hartcoherentie, Box Breathing en 4-7-8 Ademhaling

Drie kalmerende ademhalingsoefeningen die zich goed lenen voor ademen op muziek hebben we gebruikt voor Breathing Music, namelijk hartcoherentie, box breathing en 4-7-8 ademhaling. Deze drie ontspannende ademoefeningen werken erg krachtig voor meer gezondheid, rust en geluk in je leven en zijn bovendien geschikt voor elke dag. Opdat het jou net zoveel rust, kalmte en ontspanning mag brengen, als dat het ons elke dag opnieuw doet.

Just breathe… to the music ♪


Bekijk ook: