Verleng je uitademing en ontspan: Ademhalingsoefening van Kasper van der Meulen

Spanning in je lijf? Loopt je hoofd over? Focus ver te zoeken? Het beste wat je dan in het moment kunt doen is op de rem trappen. Ogen dicht en vertraag je ademhaling. Ervaar deze krachtige ademhalingsoefening van Kasper van der Meulen, de 'Breathwork Biohacker'.

Verleng je uitademing, verminder stress, vergroot ontspanning

Een simpele maar oh zo effectieve hack wanneer je zoekt naar ontspanning: vertraag je ademhaling en met name: verleng je adem uit. Hoe langer de uitademing, hoe meer ruimte je gaat voelen, zowel in je lijf als in je hoofd.

In deze video legt Kasper van der Meulen je uit waarom de adem verlengen ontspannend werkt en begeleidt hij je in een downregulating ademprotocol. Hij gebruikt daarbij zijn handpan, superfijn geluid om op mee te ademen - alleen dat ontspant al. Maar de adem doet dus het echte werk, snel en effectief, just breathe.

PS. Meer van dit soort fijne oefeningen? Check dan zeker even de mini breathwork masterclass Hack Your State van Kasper, dan krijg je 5 inzichten én begeleide oefeningen voor thuis.

Wil je de diepte in en álles leren over de adem, kijk dan naar de Breathwork Masterclass: de meest waardevolle en uitgebreide online ademcursus die je kunt krijgen (in zowel Nederlands als Engels).


Bekijk ook: