Meer ontspannen, minder stress en beter slapen dankzij ademhalingstool moonbird

Elke dag aandacht besteden aan je ademhaling is een van de meest heilzame dingen die je kunt doen. Maar hoe je dat? En hoe houd je het vol? Moonbird is een handige ademhalingstool die je hierbij gaat helpen.

Moonbird - een ademcoach die past in de palm van je hand

Op The Breathwork Movement vind je diverse tips, tools en trainingen die je helpen met een betere ademhaling en meer gezondheid, ontspanning en geluk in je leven.

Een daarvan is moonbird, een mooi gedesignde ademhalingstool die past in de palm van je hand. En je dus altijd en overal kunt gebruiken, wanneer je hem maar nodig hebt. Ik krijg veel nieuwsgierige en enthousiaste vragen over moonbird, en terecht. Dit mooie en slimme apparaatje is uniek in zijn soort. Wat kan moonbird allemaal en waarom zou je hem in huis willen halen? In dit artikel leg ik er alles over uit.

Wat is moonbird?

Moonbird is een ademhalingstool die jou begeleidt in het doen van trage ademhalingsoefeningen, en jou zo helpt met meer ontspanning, innerlijke rust en betere nachten. Je gebruikt moonbird door hem in je hand te leggen: de tool zet uit en krimpt in en op dit tempo adem je mee. Heel makkelijk, heel intuïtief. Je sluit simpelweg je ogen en volgt het ademtempo dat het apparaatje je aangeeft, ontspannen was nog nooit zo makkelijk. En letterlijk binnen handbereik.

Het apparaatje is dus specifiek gemaakt om jou te begeleiden met een kalme ademhaling. Dit heeft een directe werking op jouw zenuwstelsel, waardoor je snel en effectief tot rust komt. Moonbird helpt je ontstressen en kalmeren tijdens je dag, en zorgt ervoor dat je in no-time in slaap kunt vallen wanneer je in bed ligt.

Hoe werkt moonbird?

Moonbird begeleidt je dus met je ademhaling, maar de tool kan meer dan dat alleen. Door je duim op de sensor te leggen, meet moonbird jouw hartritme, je hartritmevariabiliteit (een graadmeter voor een flexibel zenuwstelsel en een goede gezondheid) en jouw hartcoherentie. Dit kan je allemaal volgen in de bijbehorende app. Zo voel je niet alleen in je lichaam dat je ontspant, maar zie je ook direct het effect van het doen van ademhalingsoefeningen op je scherm.

In de moonbird app vind je ook verschillende begeleide ademhalingsoefeningen, meditaties en trajecten die je kunt volgen, over verschillende topics, zoals stress, slaap en de werking van je zenuwstelsel. Zo kun je ook nog iets opsteken, iets wat erg handig is wanneer je meer (be)grip wilt krijgen over je gezondheid en je stresslevels.

Het mooie aan moonbird vind ik dat je hem ook kunt gebruiken zonder de app. Super makkelijk, zonder knopjes of gedoe. Je hoeft alleen maar zachtjes met het ‘vogeltje’ te schudden, en dan begint hij vanzelf met ademen. Hij kiest dan de laatste ademhalingsoefening die je hebt gedaan in de app. Erg fijn wanneer je (‘s nachts) niet eerst op je scherm wilt kijken. Je kunt je ogen gesloten houden, moonbird brengt je direct terug tot rust.

Wat is het verhaal achter moonbird?

Stefanie en Michael Broes, co-founders van moonbird, een ademhalingstool die helpt met het doen van ontspannende ademhalingsoefeningen.

Stefanie en Michael Broes, co-founders van moonbird.

Daar zit een mooi verhaal achter. Moonbird komt uit België en is ontwikkeld door Stefanie en Michael Broes, broer en zus. Toen zij hun wereld en die van hun vrienden en familie meer en meer overspoeld zagen worden door prikkels, stress en angst, besloten ze hier iets aan te doen.

Het is onze missie met moonbird om mensen zich beter te laten voelen door beter te ademen.
— Stefanie Broes, co-founder van moonbird

In dit interview vertelde Stefanie al eerder haar persoonlijke verhaal aan The Breathwork Movement. Moonbird is ontstaan vanuit twee slimme breinen, allebei met een groot hart. En een missie, om zoveel mogelijk mensen op aarde te helpen met ontspannen, kalmeren en beter slapen.

Met moonbird hebben Stefanie en Michael een tool ontwikkeld die dit voor iedereen toegankelijk maakt. Op een laagdrempelige en toffe manier. En bovendien gestoeld op de wetenschap.

Moonbird is gedreven door wetenschappelijk onderzoek naar het effect van een trage ademhaling

Moonbird en Prof. Neurologie Steven Laureys - ook bekend van het No-nonsense Meditatieboek.

Moonbird en Prof. Neurologie Steven Laureys (zie ook zijn No-nonsense Meditatieboek)

Moonbird is ontwikkeld samen met onderzoekers, coaches en therapeuten. Zoals bijvoorbeeld Prof. Neurologie Steven Laureys (ook bekend van het No-nonsense Meditatieboek) en Louis van Nieuland, dé hartcoherentiespecialist van België en co-auteur van het boek Blijven Ademen. Inmiddels werken al meer dan 300 coaches en therapeuten in België met moonbird en ook in Nederland loopt dit aantal snel op. Het is simpelweg een ideale tool waar je zelf dagelijks mee aan de slag kunt, wie je ook bent en wat je doel ook is.

Moonbird helpt je ontspannen en reguleert je zenuwstelsel en stresslevels, iets waar uiteraard heel veel mensen mee geholpen zijn. Er zijn inmiddels al duizenden mensen met de tool aan het ademen, in België en Nederland. En nu mag moonbird wereldwijd vleugels krijgen, hier wordt vanuit het hoofdkantoor in Brussel dan ook hard aan gewerkt.

Moonbird zelf ervaren (inclusief korting)?

Ademen met moonbird is zeker een aanrader. De tool is super fijn en je neemt hem overal mee naartoe.

Moonbird komt in vier kleurtjes: lichtblauw, wit/crème, blauw/groen en zwart. Kosten? €179. Hiervoor krijg je het toestel en de app, waarmee je ook jouw biofeedback kunt meten.

Als lezer van The Breathwork Movement mag ik je een korting van €10 geven. Gebruik hiervoor de code TBM5 in je winkelmandje.

Kijk voor meer info op moonbird.life.

PS. Wil je meer mooie ademtools, tips en trainingen ontdekken, neem dan een kijkje in de shop.


Bekijk ook: