Wat is de juiste manier om te ademen tijdens Covid-19?

Hoe te ademen in tijden dat de virussen ons om de oren vliegen? In deze video van James Nestor legt Patrick McKeown - bekend ademtherapeut, schrijver en expert op het gebied van ademhaling voor specifiek astma en betere sportprestaties - alles uit over hoe te ademen tijdens Covid-19.

James Nestor & Patrick McKeown geven ademcollege

In deze video (zie onder) gaan James Nestor (schrijver van het te gekke boek Breath, The New Science of a Lost Art (Het Nieuwe Ademen in het NL) en Patrick McKeown (van The Oxygen Advantage®) in op ademen tijdens Covid-19.

Patrick McKeown is expert op het gebied van met name traag en spaarzaam ademen, waarmee hij mensen helpt controle te geven over hun eigen gezondheid, welzijn en fitheid. De Nederlandse versie van zijn boek The Oxygen Advantage heet Zuurstofwinst en staat vol goede inzichten.

Hoe te ademen in tijden van Covid-19?

James Nestor nodigt ter promotie van zijn boek diverse ademexperts uit om vragen te antwoorden van lezers. In deze Q&A is het woord dus aan Patrick McKeown.

Hoe het beste te ademen met een mondkapje op?

Patrick McKeown, ademhalingsexpert en schrijver van o.m. het boek Zuurstofwinst (Oxygen Advantage)

Patrick McKeown, schrijver van o.m. het boek Zuurstofwinst

Vragen die voorbij komen:

  • Hoe kan je het beste ademen met een mondkapje op?

  • Hoe zorg je ervoor dat je het niet te benauwd krijgt onder dat masker?

  • Hoe kan je het beste ademen wanneer iemand in de buurt loopt te hoesten?

  • Hoe kan je je immuunsysteem versterken om jezelf beter te beschermen tegen Covid-19?

  • Is diep ademen hetzelfde als zwaar ademen? Hoe kan je het beste ademen bij lage bloeddruk?

Al die vragen en antwoorden komen in dit interessante half uurtje voorbij.

Adem licht, laag, langzaam en door je neus

Het meest gehoorde antwoord: adem licht, adem door je neus, adem diep in je buik en adem langzaam. Dat is sowieso de meest optimale manier van ademhalen voor een goede gezondheid van je lichaam. Je wilt, om te voorkomen dat je besmet raakt, de virale lading die je kan binnenkrijgen minimaliseren. Het beste wat je kunt doen is jezelf aanleren (vergt voor velen wat oefening en aandacht) om minder en super kalm te ademen, door je neus. Het zal de kans dat je besmet raakt niet tot 0% terugbrengen, maar het verkleint hem wel degelijk.

Bekijk hier de hele Q&A:

Patrick McKeown - bekend ademtherapeut, schrijver en expert op het gebied van ademhaling voor specifiek astma en betere sportprestaties - geeft tips hoe te ademen tijdens Covid-19.

Bekijk ook: