Hoe de Wim Hof ademhaling hielp herstellen van herstel van post-commotioneel syndroom - The Breathwork Movement in de Vuur en IJs Podcast

The Breathwork Movement te gast in de podcast van Vuur & IJs van Daan van de Konijnenburg, over breathwork, herstel van een hersenschudding en de Wim Hof ademhaling die alles veranderde.

Transformatieproces dankzij ademwerk: genezen van post-commotioneel syndroom

Daan en ik praten in de podcast over hersenschuddingen, post-commotioneel syndroom, de eerste keer Wim Hof breathing, Joe Dispenza, ademsessies (over welke ademcoaches fijn zijn en de do’s & dont’s van online ademsessies), vastzitten in je zenuwstelsel, loslaten, innerlijke reizen, transformatie, plantmedicijnen en nog veel meer.

De helende kracht van de Wim Hof Ademhaling

De podcast van Vuur en IJs is o.m. te luisteren via Spotify. De omschrijving luidt:

“Nadat zij zelf een transformatief helende ervaring had dankzij een Wim Hof Methode ademsessie, ging Nikki op onderzoek uit naar wat er nog meer in ademwerkland te vinden is. Dit combineerde zij met haar passie voor het maken van online content en thebreathworkmovement.nl was geboren!

Inmiddels groeit het platform uit tot een - overigens prachtig vormgegeven - online magazine en geeft het een interessante weerspiegeling van het ademwerklandschap in Nederland. Je vindt er een overzicht van allerlei ademcoaches (waaronder Luc & Daan😘), ademopleidingen en wat eigenlijk niet?! Naar eigen zeggen is het doel van thebreathworkmovement.nl om zoveel mogelijk mensen het geheim van ademhalen te laten ontdekken.

In deze aflevering van de Vuur & IJs podcast gaat Daan met Nikki in gesprek over haar eigen tranformatieproces. Ruim anderhalf jaar was zij uitgeschakeld door de gevolgen van een hersenschudding (post-commotioneel syndroom). In haar zoektocht kwam ze min of meer per ongeluk in een ademsessie terecht, waarna haar herstelproces in een stroomversnelling terecht kwam. Wat heeft hierin allemaal bijgedragen en hoe kijkt ze terug op deze periode? Daarnaast blijkt ook in Nikki haar proces het plantmedicijn weer een rol te spelen. Natuurlijk praten we over allerlei fascinerende aspecten van de ademhaling.

Kortom een mooi gesprek over het Vuur & IJs van Nikki van der Velden!”

NB. De Wim Hof Methode is veilig te beoefenen, tenzij je jouw eventuele contra-indicaties (zoals hartproblemen en zwangerschap) negeert of je de veiligheidsvoorschriften niet in acht neemt. Doe de ademhalingsoefeningen nooit in een zwembad, voordat je onder water gaat, onder de douche gaat of een voertuig bestuurt. Oefen altijd zittend of liggend, en in een veilige omgeving. Kijk voor meer info over het veilig beoefenen van de Wim Hof Methode op wimhofmethod.com.


Bekijk ook: