Hoe je dankzij ademwerk en meditatie de verbinding met jezelf kunt terugvinden - Ellen Hoffmans

Wat doen ‘professionele ademhalers’ zelf als het op ademhaling aankomt en hoe is de adem op hun pad gekomen? Ademrituelen vertelt je de verhalen achter de mensen. Lees hier het persoonlijke verhaal van Ellen Hoffmans, ademwerk- en meditatiecoach, die van depressie naar een prachtige missie is uitgegroeid.

Dankzij ademwerk en meditatie kon ik de verbinding met mezelf terugvinden.

Ellen Hoffmans - Ademwerk & Meditatie coach

Ellen Hoffmans - Meditatie, Mindfulness en Ademwerk - Heerlen

Innerlijke rust en vertrouwen. Iets waar we allemaal naar zoeken, maar zo moeilijk lijken te kunnen vinden. Ellen Hoffmans begeleidt je hierbij, met veel liefde, passie en plezier.

Haar vergaande kennis en kunde op het gebied van persoonlijke groei en innerlijke rust deed ze op na een zware periode van depressie. Dankzij ademwerk, meditatie en mindfulness heeft ze de verbinding met zichzelf kunnen herstellen.

Hier is ook de passie geboren om de krachtige tools die ze tijdens haar reis ontdekte door te geven, om zo ook andere vrouwen te kunnen ondersteunen op hun pad. Ellen heeft inmiddels een mooie praktijk in Heerlen van geeft vanuit daar (en online) privé ademwerk- en meditatiesessies, groepssessies, trajecten en een online programma, Awaken Your Inner Light.

Op welke manier heeft meditatie en ademwerk Ellens leven veranderd, en wat kan het voor jou doen? Lees hier haar verhaal.

Ellen, wat is de drijfveer in jouw werk?

“Je kunt me omschrijven als een gevoelsmens met doorzettingsvermogen, die houdt van de natuur en gesprekken met diepgang. Ik sta voor verbinding, voor vrijuit (jezelf) zijn en voor leven en laten leven.

Met mijn werk leer ik vrouwen in verbinding komen met zichzelf, zodat zij innerlijke rust, zelfvertrouwen en meer energie gaan ervaren. Ik werk hiervoor met een krachtige mix van mindset, ademwerk en meditatie. Tools waarvan ik zelf de transformatieve kracht heb ervaren, en die ik nu met veel liefde, passie en plezier deel.”

Ik begon te beseffen dat geluk niet te vinden is in externe factoren, maar dat geluk altijd al in je zit.
Ellen Hoffmans - Meditatie, Mindfulness, Ademwerk - Heerlen

Waar komt jouw liefde voor persoonlijke groei vandaan?

“Mijn liefde voor persoonlijke ontwikkeling en groei is ontstaan nadat ik mijn eigen reis naar binnen heb afgelegd. Tijdens en vooral na een zware periode van depressie ging ik op zoek naar mezelf, naar het vertrouwen, de rust en de vrijheid in mezelf.

Lange tijd heb ik een masker opgehad. Een masker van altijd maar vrolijk zijn, terwijl ik me alles behalve vrolijk voelde. Een onverwerkt trauma dat naar boven kwam, bracht me op het punt dat ik niet meer wist hoe ik het nog een leven lang met mezelf vol moest houden.

Dit was het moment waarop ik EMDR-therapie ben aangegaan. Tijdens dit traject kwam ik in aanraking met mindfulness en meditatie. Het voelde als thuiskomen. Steeds beter leerde ik mezelf en het leven begrijpen. Ik begon te beseffen dat geluk niet te vinden is in externe factoren, maar dat geluk altijd al in je zit. En dat je geluk dus ook alleen in jezelf vindt.

Dankzij deze tools heb de verbinding met mezelf gevonden. Ik heb leren ‘mee flowen’ met het leven, in plaats van mezelf steeds tegen te werken met mijn gedachten. Dit alles voelde zo ontzettend fijn en dierbaar dat ik hier uiteindelijk mijn werk van heb gemaakt. Ik heb me laten omscholen in Mindfulness Based Cognitive Therapy, en tot Meditation Teacher en Breathwork Instructor. Het voelde (en voelt) als mijn missie om dit gevoel door te geven in de wereld.”

Ademwerk geeft energie en bewustzijn en brengt me altijd weer volledig terug bij mezelf.

Hoe pas je ademwerk en meditatie zelf toe in je dagelijks leven?

“Ik start mijn ochtenden meestal direct met ademwerk en meditatie, om zo mijn dag meteen in positieve energie op te starten. Ik bekijk altijd op het moment zelf aan welke techniek ik op dat moment behoefte heb.

In de avond doe ik vaak nog een losse meditatie, en mocht ik merken dat ik er door de dag heen ook behoefte aan heb, dan pas ik het dan toe. Een korte ademoefening of meditatie zijn zo gedaan en op die manier kan ik altijd mijn humeur sturen.

Werken met de adem is erg krachtig, het brengt me altijd weer volledig terug bij mezelf. Het brengt energie en bewustzijn en laat me zien en voelen dat wij mensen meer zijn dan alleen maar ons lichaam. We bestaan uit zoveel meer dan dat, en uiteindelijk is alles energie.”

Bij ademwerk kunnen flink wat emoties loskomen, laat je dan ook altijd door iemand begeleiden bij wie jij een fijn gevoel hebt.
Ellen Hoffmans. Meditatie, Mindfulness, Ademwerk, Heerlen.

Wat is jouw advies als ademwerk nieuw voor je is?

“Kies voor iemand bij wie jij een fijn gevoel hebt. Laat je hierin leiden door jouw intuïtie. Begin rustig, met zachte technieken, en bouw daarin op. Kijk vooral waar jij je goed bij voelt, maar kijk ook naar de kennis en kunde van een teacher.

Bij ademwerk kunnen behoorlijk wat emoties loskomen en daarnaast is het ook een fysiek iets, waarbij een goede techniek belangrijk is. Kies voor iemand die jou daarin goed kan begeleiden en met wie je een klik voelt.”

Welk boek heeft jou geïnspireerd op je pad?

De kracht van kwetsbaarheid, van Brené Brown. In deze harde wereld waarin veel wordt geleerd dat emoties er niet mogen zijn, geeft dit boek je daar een hele andere kijk op.”


Ellen Hoffmans - Ademwerk & meditatie

Meer weten over Ellen Hoffmans? Kijk op Ellenhoffmans.com.
Volg Ellen via Instagram, Facebook of Linkedin voor de laatste updates.


Wil jij ook de kracht van ademwerk ervaren? Vind hier jouw ideale ademcoach.