Reportage: Drieluik van ademwerk, live-muziek én de ceremoniële cacao op Het Eibernest in Liessel

Deze reportage is gemaakt door Marleen Stoop, breathwork facilitator & lichaamswerk.
Datum: zondag 24 september 2023

Marleen: Patricia van Kessel van The Healing Breath nam ons mee op reis met Breath, Sound & Cacao op locatie ‘Het Eibernest’ in Liessel, Noord-Brabant. Op deze bijzondere en natuurlijke plek organiseert Patricia evenementen en retraites waarbij ze ademwerk verrijkt met het ijsbad, de zweethut, cacao en allerlei lichaamswerk.

Zondag 24 september 2023 was zo een dag, met een drieluik van ademwerk, live-muziek van Kelsey and the Universe en Wout Dingemans, én de ceremoniële cacao van laatstgenoemde.

Patricia van Kessel - facilitator van bijzondere ademsessies

Met haar praktijk The Healing Breath helpt Patricia van Kessel als ervaringsdeskundige en ademcoach anderen om de veiligheid en liefde in zichzelf weer te ervaren en weer voluit te leven.

Met haar praktijk The Healing Breath helpt Patricia van Kessel als ervaringsdeskundige en ademcoach anderen om de veiligheid en liefde in zichzelf weer te ervaren en weer voluit te leven.

Je kunt bij haar terecht voor individuele ademsessies en bijzondere groepssessies in bijvoorbeeld een yurt of een zoutgrot. Ze woont samen met haar twee dochters in het Brabantse dorp Lierop, waar ze geniet van rust, het bos en haar moestuin.

Breath, Sound & Cacao: een ademreis naar het hart

Eenmaal aangekomen op ‘Het Eibernest’ wordt meteen duidelijk; dit gaat een mooie belevenis worden. Het is een soort buitenhuiskamer, met yurts, een tipi, vuurplaats, sauna’s, kruidentuin en beelden. We worden warm onthaald door Patricia en de rest van haar team.

In een grote, halfgeopende tent zoekt iedereen een plekje op. Liggend op het zand, met de warmte van de zon en het geruis van de wind door de bomen, voelt de natuur dichtbij. Op het versierde podium zit Kelsey met haar handpan en gitaar. Naast haar zit Wout, die een melodie op de piano inzet, en zo begint onze ademreis.

Patricia belichaamt dit werk, sierlijk beeldt ze de flow van de adem uit.

Patricia neemt ons mee in een prachtig verhaal, al lopend door de groep. Samen ademen we coherent. Het is een vervoerend geheel met de klanken van de piano en de handpan. Met het zingen van Kelsey vloeien we over in de integratie. Ik voel een zacht briesje over mijn huid, en de geur van Paolo Santo brengt mij weer terug naar de ruimte. Hierna legt Patricia ons de Vitality Breath uit, een manier van verbonden ademen gecombineerd met retenties (ademstops) - een manier om je immuunsysteem een boost te geven en je pijnappelklier te activeren. Patricia belichaamt dit werk, sierlijk beeldt ze de flow van de adem uit. ‘Je mag moeiteloos ontvangen’ moedigt ze ons aan. En moeiteloos gaat het, wanneer Kelsey en Wout hun versie van het nummer ‘Spirit Bird’ spelen.

Na een pauze met thee en lekkers in de stralende zon maken we ons klaar voor de verbonden adem. Warme cacao van Wout zijn eigen merk ‘Sayahuana Cacao’ wordt rondgedeeld. Met de hele groep samen zingen we het mantra Hoʻoponopono en we dalen af naar ons hart. Tijdens het verbonden ademen en het tonen (releasen) komt er een hoop los in de zaal. We landen weer als Kelsey haar eigen muziek speelt op de gitaar. ’Dit moment is een godsgeschenk’ hoor ik haar zingen, en ik kan het alleen maar beamen. Patricia en de andere begeleiders gaan rond en geven een ieder een warme hand en liefdevolle ondersteuning.

In de tuin kunnen we bijkomen en uitwisselen met een heerlijke kop soep en een rijke potluck. Kaarsjes branden en er wordt een kampvuur aangestoken. Patricia biedt aan om te blijven overnachten in één van de yurts, maar ik moet helaas weer terug naar huis. Het was een heerlijke dag. Ik kijk terug op een open, authentieke, natuurlijke, veelomvattende en vloeiende ademsessie, die aan elkaar geweven werd met klanken en woorden uit het hart.


Adem events van The Healing Breath

Ook ervaren? Kijk op de website van Patricia, thehealingbreath.nl/agenda voor aankomende events. Die zijn altijd bijzonder!

Lees ook deze eerdere reportages van events bijgewoond bij Patricia van Kessel.

HOE IS HET OM IN EEN ZWEETHUT TE ZITTEN?

BREATHWORK EN CACAOCEREMONIE: VERSLAG VAN EEN PRACHTIGE ADEMDAG IN NOORD-BRABANT


Kijk voor meer toffe events in de adem agenda! Die wordt continu aangevuld met de mooiste ademevents in binnen- en buitenland.


Bekijk ook: