Breathwork en Cacaoceremonie: verslag van een prachtige ademdag in Noord-Brabant

Ademwerk groeit! Er worden steeds meer prachtige ademevents georganiseerd door heel het land. Als je in Brabant woont, kan je niet om de bijzondere events van Patricia van Kessel (The Healing Breath) heen. Ook als je daar niet woont trouwens, haar events zijn het omrijden waard. Dit is een verslag van een mooie dag breathwork inclusief een heart opening cacaoceremonie op het Eibernest in Liessel.

Breathwork is de mooiste tool voor verzachting en verdieping
— Patricia van Kessel

Patricia van Kessel - The Healing Breath

Patricia van Kessel is een ademcoach uit Brabant, maar ook bekend ver daarbuiten. Naast haar 1-op-1 sessies en in-company workshops, organiseert ze namelijk super bijzondere ademevents, die stuk voor stuk de moeite waard zijn - ook als je niet in Brabant woont.

Patricia verzorgt ademsessies in een Himalaya zoutgrot of in een yurt op prachtige locaties in de natuur. Ze maakt hiermee altijd een bijzondere combi, bijvoorbeeld met yin yoga, een DJ, dansen, potluck of een cacaoceremonie. Dat laatste heb ik onlangs mogen ervaren. Hoe dat was, dat lees je hier.

Patricia heeft trouwens een bijzonder levensverhaal, je leest er meer over in dit interview.

De dag vond plaats op een prachtige locatie in Liessel: Het Eibernest, een niet-commerciële kampeer- en permacultuurplek en evenemententerrein. Wanneer je het Eibernest op stapt, ben je direct in een andere (relaxte) wereld en voelt alles wat thuis en op werk speelt even heel ver weg. Het is er groen, het is er liefdevol, het is er open, het is er puur. Het heeft alles wat je (eigenlijk veel vaker) nodig hebt.

Patricia organiseert regelmatig events op het Eibernest, waar deze breathwork en cacao-dag er een van is. Elke keer nodigt ze een andere facilitator uit om het programma compleet te maken, deze keer was dat Kelvin Welling, die alles weet van de magische werking van cacao. Een cacaoceremonie is een positieve, helende ceremonie die je verbindt met je intuïtie en je hart opent. En dat is precies wat ademwerk ook doet, en waarom die twee zo goed samen gaan.

Ademen en cacao drinken op het Eibernest

Vrijdagmiddag 17 september 2021, 14:00 uur, een zonovergoten Eibernest. Dat is een cadeautje op zich. Nadat iedereen was binnengedruppeld, had kennisgemaakt en een theetje had gedronken, was het tijd deze perfecte dag écht te beginnen. Met direct een mooie maar intense opdracht: eye-gazing. Elkaar recht in de ogen kijken en blijven kijken, zonder te praten. Dat kan wat ongemakkelijk voelen in het begin, maar het is een prachtige manier om in verbinding te komen met elkaar. En dat is ons dan ook goed gelukt. Want de verbinding bleef, de rest van de dag.

Patricia en Kelvin wisselden elkaar af, met (Transformational, hartcoherentie en Wim Hof) ademwerk, meditaties, cacao en meer. Kelvin bleek niet alleen een ster met cacao, maar ook met zijn gitaar en stem. En dat is te gek, want live muziek maakt zo’n innerlijk reisje altijd net wat mooier en diepgaander.

Cacao & ademwerk zorgt voor verbinding

Zo’n stralende dag ademen en cacao op het Eibernest zorgt voor verbinding, met jezelf, en met elkaar. Het was een minivakantie, waarin het voelde alsof we elkaar al jaren kenden. Het mooi te ervaren dat dat keer op keer zo werkt. Zo’n dag is een geschenk, voor iedereen.

Het was dan ook extra fijn dat er geen einde kwam aan deze dag, want we mochten blijven slapen, in de yurt! Zelf een vuurtje stoken, matrasje neerleggen, moe maar voldaan neerploffen. Om nog een laatste ademsessietje te doen met elkaar, wederom liefdevol begeleid door Patricia. Deze dag kon niet beter.

Ook zo’n bijzondere dag ervaren?

Ik zou zeggen: doen! Dit weekend (26 september ‘21) organiseert Patricia het laatste event op het Eibernest - daarna gaat deze locatie dicht voor de winterstop. Maar dan zijn er nog steeds prachtige events op andere locaties, kijk daarvoor in de agenda op thehealingbreath.nl. Enjoy!


Op zoek naar een goede ademcoach bij jou in de buurt?
Check de Ademcoach Finder ↴