Wat is waar over goed ademhalen en waarom doen we het verkeerd?

Podcasts luisteren waarin James Nestor te gast is, staat altijd garant voor veel kennis en inzichten over de ademhaling en de impact ervan op onze stresslevels, slaap, immuunsysteem, sportprestaties, en algehele gezondheid.

We carry our breath with us all day long - when we focus on that breath we will see instant benefits from doing this. The science is very clear.
— James Nestor

James Nestor: “Het bewijs uit de wetenschap is zo overduidelijk: adem altijd door je neus”

“Als je wilt dat je lichaam een plek is waar virussen niet willen huishouden, adem dan altijd door je neus.” Een van de vele argumenten die James Nestor geeft voor het ademen door je neus. Adem altijd door je neus.

James Nestor kan het weten, hij heeft jaren research gedaan naar de ademhaling om er uiteindelijk het boek Breath, The New Science of a Lost Art / Het Nieuwe Ademen over te schrijven. Het boek is in mei 2020 uitgekomen, werd een instant NYT bestseller en is ook een meesterwerk voor iedereen die niet per se iets met ademhalen heeft: waanzinnig goed, interessant en smeuïg geschreven. Het is compleet terecht dat het alle hitlijsten heeft aangetikt.

De Nederlandse versie van het boek is genaamd Het Nieuwe Ademen.

School of Greatness podcast - Lewis Howes

James Nestor is te gast bij Lewis Howes in zijn School of Greatness podcast. Lewis Howes is een bekende Amerikaanse ex-topsporter, keynote speaker, schrijver en ondernemer. Met zijn The School of Greatness interviewt hij zijn inspiratiebronnen, waaronder James Nestor.

Je leert in deze podcast alles over de adem, op zo’n manier dat je mond ervan open valt. Zoals James Nestor aangeeft: “onderschat nooit waar je lichaam allemaal toe in staat is.”

Je luistert de podcast via Spotify.
Check hier het boek van James Nestor: Breath, The New Science of a Lost Art / Het Nieuwe Ademen.