Wim Hof ademhaling thuis doen? 5 x goede Youtube video's om op mee te ademen

Hoe kan je thuis starten aan de Wim Hof Methode ademhaling? En hoe houd je het makkelijk vol? Adem mee met een van deze Youtube video’s, je hebt ze altijd bij je en je hoeft zelf niet te tellen of na te denken.

5 x Tip voor begeleide ademsessie volgens de Wim Hof Methode ademhaling

Meer en meer mensen omarmen de Wim Hof Methode, eenmaal om ben je hoogstwaarschijnlijk hooked. Dan ga je vanzelf ervaringen en tips delen met andere ‘Hoffers’: wanneer en hoe doe je de ademhaling, hoelang douche je koud, bij wie heb je een workshop gedaan?

Tijdens een recente Wim Hof Workshop (op landgoed Blijendijk in Vught, zie hier meer daarover) kwam dan ook de vraag naar boven: Hoe kan je thuis makkelijk de Wim Hof ademhaling doen? Nu, Youtube staat bol van de filmpjes. Tik Wim Hof Breathing in en je kan dagen vooruit. Om het makkelijk te maken, deel ik er hier vijf.

NB. Veiligheid voorop. De Wim Hof Methode is veilig te beoefenen, tenzij je jouw eventuele contra-indicaties (zoals hartproblemen en zwangerschap) negeert of je de veiligheidsvoorschriften niet in acht neemt. Doe de ademhalingsoefeningen nooit in een zwembad, voordat je onder water gaat, onder de douche gaat of een voertuig bestuurt. Oefen altijd zittend of liggend, en in een veilige omgeving. Kijk voor meer info over het veilig beoefenen van de Wim Hof Methode op wimhofmethod.com.

Zie ook: Ademhalen volgens de Wim Hof Methode: zo doe je dat

Is de Wim Hof ademhaling helemaal nieuw voor je, lees dan ook dit artikel: Wim Hof Breathing - Hoe en waar te beginnen? 5 tips.

5 x guided Wim Hof Methode ademhalingsvideo

1. Breathwork sessie van Wim Hof zelf

Wim Hof heeft uiteraard zijn eigen kanaal waar veel video’s op te vinden zijn. De basic Wim Hof guided breathing sessie van 3 rondes heeft al bijna 17 miljoen views, dat zegt genoeg.

Op 21 oktober 2020 heeft Wim Hof een livestream sessie gedaan, die is ook op Youtube terug te kijken. Na de sessie legt hij bovendien alles over zijn techniek uit, na een paar rondes ademen.

Uitleg op zijn ‘Wim Hofs’ trouwens, is altijd fijn: “Squeeze to your head, like you have a big shit inside, then you squeeze as well. So like that but now squeeze to your head”.

2. Wim Hof Breathing Mantra van Diego Perassi

Een tip van Wim Hof Instructrice Sharon Mclaughlin, is de video van de Argentijnse Diego Perassi, ook Wim Hof instructeur. Hij heeft er een mantra van gemaakt: breathe in, breathe deep, let go. Breathe in, breathe deep, then stop. Goede muziek eronder, fijne begeleiding, mooie sessie.

3. Wim Hof Breathwork met live muziek van Rob Lenfestey

Een fijne video van een van de eerste gecertificeerde Wim Hof Methode Instructors uit de USA, Rob Lenfestey. Krachtige begeleiding, met fijne live muziek. Drie rondjes van 40 breaths, ademen maar!

4. Take a Deep Breath

Take a Deep Breath is een youtubekanaal vol video’s over de adem, sessies maar ook interviews. Deze video heb ik in mijn Wim Hof begindagen grijsgedraaid. Wim Hof begeleidt je zelf door drie rondes heen, terwijl er iemand mee ademt om het tempo aan te geven. De kalme geluiden op de achtergrond laten je wegdromen tijdens de retenties.

5. Gaia Meditations

Deze video is een fijne om te proberen als je na de rondes ademen nog even wilt blijven liggen in meditatie. De meeste video’s stoppen namelijk na het ademen en als je via Youtube kijkt kan dat nogal abrupt zijn (OF JE EVEN NAAR DEZE COMMERCIAL WILT LUISTEREN). Of je bent alweer in de volgende video. Als je dat wilt voorkomen, is dit wel een handige: hij eindigt namelijk met 10 minuten meditatie. Wel een tikje in ‘bergbeekjes-chinesemassagesalon-stijl’, maar het doet wat het moet doen.

Dit is de beginners variant, er is ook een intermediate en een advanced, met meer ademhalingen en langere retenties per ronde. Kijk wat voor je werkt.


Bekijk ook: