Adem in, adem uit: waarom je ademhaling de beste biohack is - Interview in de Marie Claire

Voor de Marie Claire van november 2021 werd ik als ademexpert geïnterviewd voor een artikel over de kracht van de ademhaling. Je kunt het hier teruglezen.

Ademhalen is veel meer dan alleen zuurstof binnenkrijgen

MarieClaire_20211004_11 (1)-1.png

In de Marie Claire van november 2021 verscheen een mooi artikel van over de kracht van de ademhaling. Over de Wim Hof Methode, en over de ademhaling in het algemeen. Een fragment:

“Tijdens een ijsbadsessie ontdekte journalist Fleur Baxmeier dat ademhalen veel meer is dan alleen zuurstof binnenkrijgen. Je geeft er je hersenen signalen mee om kalmer of juist alert te worden. Handig als je in de voet- sporen van Iceman Wim Hof treedt, maar ook als je gestrest of angstig bent.

«Bij fysieke en mentale klachten die we ervaren, denken we meestal niet aan de adem als mogelijke remedie», zegt ademhalingsexpert Nikki van der Velden, oprichter van The Breathwork Movement. «Laat staan als mogelijke oorzaak. Als gevolg van stress, ziekte of ingrijpende gebeurtenissen in je leven kan het flink misgaan met je adempatroon. En je adem- haling is van grote invloed is op je fysieke, emotionele en mentale gezondheid.»

In dit artikel worden trouwens ook de moonbird en Somnox genoemd als handige ademtools, die je helpen met het verbeteren van je ademhaling. Beiden aanraders.

Marie Claire: Adem in, Adem uit

Lees hier het hele artikel in de Marie Claire terug: